• hr
  • en
  • de
  • it

STIGAO ‘HIGHLANDER’ Ljepotan na kojem su uživali Jagger, McCartney, Liz Taylor…

Dubrovnik je očito i ove godine centar megajahtaškog svijeta. Tako je jučer oko 15 sati u grušku luku akostao predivni ‘Highlander', svojevrsni old timer među skupocjenim plovilima, najpoznatiji po slavnim osobama koje je u prošlosti ugostio njegov prvi vlasnik, američki biznismen Malcolm Forbes.
Ovaj 50-metarski ljepotan koji plovi pod zastavom Maršalskog otočja od prvog je dana na moru (a to je od 1986. godine) u vlasništvu poznate obitelji Forbes. Svojedobno je ugostio Liz Taylor, Micka Jaggera, Paula McCartneya, Roberta de Nira, ali i ‘Željeznu Lady' Margaret Thatcher te američkog predsjednika Ronalda Reagana.
‘Highlander' je prvotno bio zelene boje, boje novca, a navodno je Forbes svoje plovidbe zvao ‘kapitalističkim turama'. Nakon Malcolmove smrti 1990. godine njegova četiri sina nastavila su živjeti istim životnim stilom. Ipak, novi vlasnici do danas su proveli cijeli niz preinaka. Može primiti 11 članova posade i 12 gostiju, koji na raspolaganju imaju gimnastičku dvoranu, jacuzzi, heliodrom, kajake. Također, brod je prepun umjetnina tematski vezanih uz more.
Jahta je danas u vlasništvu američkog financijaša Roberta de Guardiole, a može se unajmiti za ‘sitnih' 128 tisuća funti tjedno.

Izvor: http://www.dulist.hr/