• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinj: Jarbolom zakačili dalekovod, opekla ih struja

Nesvakidašnja i za sada neobjašnjiva tragična situacija zadesila je u srijedu poslijepodne u rovinjskom autokampu Valalta troje njemačkih turista. Naime, njih je, kako prenosi policija, opekla struja dok su ručno prenosili čamac zemljanim putem u kampu jer su u jednom trenutku jarbolom dotakli vodič strujnog dalekovoda od 35 kilovolti.
U nesreći je 43-godišnjak teško ozlijeđen zadobivši opekline drugog i trećeg stupnja na oko 50 posto tijela, a 42-godišnja žena i 10-godišnji dječak lakše su ozlijeđeni. Muškarac je hitno prebačen u riječki Klinički bolnički centar na liječenje. Neslužbeno saznajemo da je u vrlo teškom stanju, a od Davora Miškovića, direktora Elektroistre iz Pule da su u pravilu dodiri s dalekovodom takve jačine uglavnom smrtonosni. Supruga i dijete bili su zbrinuti u pulskoj Općoj bolnici.
Što se zapravo dogodilo i kako je moguće da usred autokampa postoji mogućnost da se na ovaj način strada od visokonaponskog strujnog kabla, za sada nismo uspjeli saznati. Naime, o ovoj nesvakidašnjoj i neuobičajenoj nesreći željeli smo dobiti više informacija u samom kampu no djelatnici na rampi autokampa nisu nam dozvolili ulazak, niti su željeli davati bilo kakve izjave.

Telefonom smo pokušali nešto saznati od predsjednika Uprave autokampa Valalte Ivana Hrelje, ali niti njega nismo uspjeli dobiti. Ovo nije prvi put da se novinarima uskraćuje pristup kampu i zatvara vrata kada su u pitanju informacije o događajima u ovom kampu. Tako za sada ostaje nepoznato što se zapravo zbilo.

Davor Mišković, direktor Elektroistre rekao nam je da postoje određena pravila postavljanja dalekovoda u kampu. Tako primjerice u tom dijelu nije dozvoljen prolaz, a stup dalekovoda mora biti viši od sedam metara. "S naše je strane napravljeno sve kako treba. Žice su na propisanoj visini iznad sedam metara i naša je zaštita djelovala ispravno. Odmah nakon dodira dalekovod je isključen", izjavio nam je Mišković.

Izvor: www.glasistre.hr