• hr
  • en
  • de
  • it

Od utorka hidroavioni lete iz Splita za Lastovo

Premda je prije nekoliko dana najavljeno da će pristanište za hidroavione tvrtke "European Coastal Airlinesa" biti dovršeno do subote 1. kolovoza, kada su trebali poletjeti i prvi avioni prema otocima, taj rok ipak je prolongiran za nekoliko dana, obavijestila nas je glasnogovornica ove tvrtke Marija Vuletić.
- S naše strane sve je spremno, svi radovi su gotovi, no još uvijek čekamo potreban certifikat Agencije za civilno zrakoplovstvo. Kako sada stvari stoje, on bi trebao biti ishođen do utorka kada bi trebali startati prvi letovi iz splitske trajektne luke prema Ublima na Lastovu. I tamo je situacija kao u Splitu. Sve su predradnje obavljene, a potrebna dozvola nadležne agencije stići će isti dan kao i za Split - prokomentirala nam je Vuletić, napominjući kako bi tijekom kolovoza svi zainteresirani mogli višesatnu trajektnu ili katamaransku vožnju prema Veloj Luci također zamijenti puno bržim i atraktivnijim prijevoznim sredstvom - hidroavionom.
Po pitanju te linije, još se završavaju radovi i sređuje papirologija, no u tvrtki se nadaju kako bi za nekoliko dana stvar mogla profunkcionirati, ustvrdila je glasnovornica tvrtke.
Podsjetimo, ponton novog pristaništa za hidroavione, dug trideset i jedan metar, smjestio se u središnjem "bazenu" trajektne luke, a uskoro će se tu moći parkirati dva hidroaviona. U pripremi je i teren za postavljanje triju montažnih objekata, sanitarni čvor i ugostiteljski objekt sa štekatom na kojem će putnici biti u prilici kratiti vrijeme čekajući polazak hidroaviona prema željenom otoku.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/