• hr
  • en
  • de
  • it

Grad Budva zakupljuje plaže za svoje građane

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović obišao je sa mještanima neke od najljepših plaža budvanske rivijere. Kao i građani, i on je na njima mogao samo da se okupa i ode ukoliko ne želi da zakupi ležaljke koje koštaju i do 120 eura.

Rješenje je, prema njegovim riječima, da se Opština javi na tender i zakupi plaže kako bi i mještani mogli da uživaju na njima. Gradonačelniku Budve, koji je predvodio delegaciju mještana i svih političkih partija u gradskoj vlasti, na hotelskoj plaži Svetog Stefana rečeno je da ne mogu da uđu, da mogu samo da se okupaju i izađu. Poručeno im je da ne mogu da ostave peškir na pjesak, već da je uslov za ostanak da se zakupi ležaljaka, čiji par na ovoj plaži dnevno košta 70 eura.

Obezbjeđenje Kraljeve plaže reklo im je da mogu da se kupaju, ali da ne smiju da ostavljaju stvari i peškire. Pošto se okupaju moraju da izađu sa plaže. Obezbjeđenje im je objasnilo da je to standard Aman rizorta koji važi na svim plažama kompleksa Miločer - Sveti Stefan, javljaju Vijesti.

I Kraljeva plaža, kao i prethodne dvije, bila je prazna, a zakup seta ležaljki sa suncobranom košta 120 eura.

Na Kraljičinoj plaži delegaciji nije bilo dozvoljeno ni da se okupaju jer je, kako im je objašnjeno, plaža zatvorenog tipa. Delegacija je puštena samo da prođe donjom stranom, a rečeno im je da im je ulazak dozvoljen samo zato što su iz Opštine, dok obične građane ne bi ni toliko pustili.

Svakog gosta, a prema procjenama ima ih 4.000 na Svetom Stefanu, odmah bi pištaljkom upozorili da se ukloni.

Gradonačelnik Budve je poslije obilaska rekao da je jedno od rješenje za narednu godinu da se Opština javi na tender i zakupi plaže, čime bi omogućila njihovo korištenje svim građanima.

Mještanin i lider Liberalne partije Blažo Rađenović rekao je da su građani prisiljeni da se isele sa Svetog Stefana jer njihovi gosti i oni nemaju gdje da se kupaju. Jedini pristup im je na desnoj svetostefanskoj plaži gdje se takođe plaćaju ležaljke.

Izvor: http://www.6yka.com