• hr
  • en
  • de
  • it

Fažana: Morsko plavetnilo prelilo se po rivi

Plavetnilo mora prelilo se u nedjelju navečer na fažansku rivu gdje je održana manifestacija pod nazivom "Rapsodija u plavom".
Za tu je prigodu fažanska lučica postala jedinstvena galerija, a mobilne su instalacije osvijetljene s obale reflektorima u bojama izazivale oduševljene poglede brojnih okupljenih posjetitelja.

Dvadesetak instalacija pod zajedničkim imenom Mobile art osmislili su umjetnici Tihana Rudan, Marina Jakulić, Julijana Gesoska, Biljana Sheshova, Oleg Morović, Oleg Šuran i "Dr Gero". Za konstrukciju i montažu bili su zaduženi Denis Verbanac, Kristian Milohanović, Josip Modrušan i Željko Martinović.
Okupljene posjetitelje, koji su, osim trgova i ulica, ispunili i terase ugostiteljskih objekata, zvukovima pop i rock uspješnica te bluesa i evergreena tijekom cijele su večeri zabavljali Night Express i Blue Sky. Sadržaja je bilo za sve generacije, djeci je mađioničarske trikove otkrivao mađioničar Stefano koji je izrađivao i figurice od balona.

Prava je atrakcija bio cocktail show s plavim koktelima, a dio gastronomske ponude bile su sardele s gradela. Manifestaciju je organizirala Turistička zajednica Općine Fažana.

Izvor: www.glasistre.hr