• hr
  • en
  • de
  • it

30.08.2010. Sigurnost je hrvatski izvozni artikl

Ministar turizma Damir Bajs i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko su u Novom Vinodolskom potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta «Međunarodne policijske suradnje policije u odori», čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a koji se u Hrvatskoj provodi već tri godine.
Projekt se ostvaruje s ciljem povećanja sigurnosti stranih turista koji u ljetnim mjesecima borave u Hrvatskoj, a ostvaruje se prisustvom inozemnih policijskih službenika u službenim odorama. Riječ je o jedinstvenom načinu suradnje u Europi koji, po uzoru na hrvatski model, želi uvesti sve veći broj europskih zemalja; podržava ga i Interpol, koji u projektu sudjeluje od 2009. godine. Ove godine u Hrvatskoj je 60 stranih policajaca.
"U ovom momentu surađujemo s policijama Slovačke, Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Poljske i Njemačke upravo iz razloga što smatram da je sigurnost doista naš izvozni artikl. Veselimo se što je ove godine sezona tako uspješna, vjerujem da će sljedeća biti još uspješnija, ali nas iz MUP-a i Ravnateljstva posebno veseli podatak da je ove godine zabilježeno 20 posto manje kaznenih djela na štetu stranih državljana u Hrvatskoj nego lani (ove godine 169, a lani 212).
Ovaj projekt intenzivne stalne prisutnosti policajaca u odori među ljudima doista donosi rezultate", rekao je ministar Karamarko, dodajući da je to globalni projekt, koji znači da je Europa već sada u Hrvatskoj i da je Hrvatska već sada u Europskoj uniji s aspekta sigurnosti, a uz vrijedan angažman i rad turističkih djelatnika, građanima koji dolaze iz čitave Europe možemo ponuditi sigurnost.
Ministar Damir Bajs kazao je da strani turisti, kada ih se pita što ih privlači Hrvatskoj, uz ljepotu prirode i mogućnost provođenja obiteljskog odmora, na treće mjesto svrstavaju sigurnost.
- Do sada je Hrvatsku posjetilo sedam, osam milijuna turista, a do kraja godine će ih biti možda i jedanaest milijuna, a ovaj projekt pronosi pozitivnu sliku o nama i smanjuje stopu kriminaliteta prema turistima koji dolaze u Hrvatsku, istaknuo je Bajs.

Izvor: www.glasistre.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top