• hr
  • en
  • de
  • it

Zona koncesije u Puntici proširena za 2.672 kvadrata

Općinsko vijeće Medulina na sinoćnoj je sjednici povećalo zonu koncesije na morskom dijelu pomorskog dobra koje u luci nautičkog turizma Puntica koristi tvrtka Adriatic yacht charter. Ovom će odlukom tvrtka, koja je prema dosadašnjem ugovoru dosad koristila pomorsko dobro ukupne površine od 15.342 kvadrata (od čega se 5.968 kvadrata odnosi na kopneni, a 9.374 na morski dio), raspolagati s još 2.672 četvorna metra morskog dijela pomorskog dobra. U obrazloženju svoje odluke Općinsko vijeće navodi da će se time koncesionaru omogućiti izgradnja i korištenje punog kapaciteta luke od 85 vezova. Time će se povećati i stalni dio koncesijske naknade koja se obračuna po četvornom metru, kao i varijabilni dio koji se obračunava u odnosu na ostvareni prihod.
Broj vezova ostaje isti, napominje medulinski načelnik Goran Buić.

Šetnica duž cijelog medulinskog porta

Luka Puntica trebala bi biti izgrađena do početka iduće sezone i bila bi otvorenog tipa. Koncesionar je u projektnom rješenju uvidio da mu nedostaje određena kvadratura za spomenuti broj vezova, koju je oduzeo ranijim nasipavanjem mora. Sad im se vraća i taj dio, koji je nasipao i prijašnji koncesionar. Radovi teku bez problema i radujemo se uređenju. Uklonit ćemo i kontejnere ronilačkih klubova kod vjetrenjače te urediti i taj prostor, tako da će se šetnica protezati duž cijelog medulinskog porta s malinom u središtu, objašnjava Buić.
S 900 na 950 kuna povećana je mjesečna subvencija koju Općina izdvaja za djecu upisanu u privatne vrtiće sa sjedištem u drugim jedinicama lokalne samouprave. To, naravno, vrijedi ukoliko u medulinskom općinskom vrtiću nema mjesta, pa su djeca morala biti upisana u neku drugu ustanovu.
Suzana Racan Stern, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti, objašnjava da se za roditelje ništa ne mijenja, oni će i dalje plaćati jednaku cijenu.
Željeli smo izjednačiti sufinanciranje u privatnim vrtićima s onima čiji je osnivač Grad Pula, iako razlika još uvijek postoji jer mi gradske vrtiće sufinanciramo s 1.168 kuna, objašnjava pročelnica. Odluka se primjenjuje od početka pedagoške godine, pa se očekuje da vrtići ispostave račune Općini s 1. rujnom.

Javna rasvjeta tvrtki Regi

Usvojeni su i novi koeficijenti plaća koji se kreću od 1,4 za namještenike do 3,5 za rukovoditelje. U novom je ustroju oformljeno radno mjesto savjetnika, a koeficijenti su povećani glavnom rukovoditelju (s 3,41 na 3,5) i višem referentu (s 2,05 na 2,3). Racan Stern objašnjava da su plaće pročelnika (glavnih rukovoditelja), načelnika i zamjenika bile smanjene u vrijeme recesije. Načelniku i zamjeniku plaća je korigirana prije godinu dana, a ovom se odlukom za 2,5 posto povećavaju i primanja pročelnika. Radno mjesto savjetnika uvedeno je pak da bi se službenicima omogućilo napredovanje, kazala je pročelnica.
Usvojen je program rada Savjeta mladih za 2018. godinu, dok je HEP-u preneseno pravo vlasništva nad zemljištem od 38 kvadrata u Pomeru na kojem se nalazi trafostanica. Donijeta je i odluka o redovitom i interventnom održavanju javne rasvjete za razdoblje od četiri godine. Pristigla je samo jedna ponuda tvrtke Regi sa sjedištem u Medulinu, za koju je utvrđeno da je valjana i sukladna natječajnoj dokumentaciji.

Izvor: www.glasistre.hr