• hr
  • en
  • de
  • it

Završeno Topcat svjetsko prvenstvo

Završeno je jedrenje prvenstva jedrilica katamarana u klasi TOPCAT K1 World Championship & K2/K3 International Championship. 70 brodova u izrazito jakoj konkurenciji se natječe za prva mjesta u 3 klase. Svečano zatvaranje regate održat će se na Aquatik centru Ilirije d.d. uz proglašenje pobjednika, dodjelu pehara, medalja i nagrada, gala večeru, živu glazbu i ples za sve sudionike regate, cijenjene goste i uzvanike.

Topcat K1 klasa ima nove svjetske prvak: talijanske jedriličare Guido Pasolini i Lorenzo Casamenati. Drugo mjesto ide austrijskoj momčadi Mercedes Zinn-Zinnenburg i Tommy Czajka a treće austrijskim jedriličarima Wolfgang i Paul Klampfer.
Pobjednički tim Svjetskog prvenstva klase K2 uspješno je obranio svoj naslov od 2014. godine: njemačkih jedriličara Robert Zank i Thilo Bethke. Drugo mjesto osvojio je Thomas Meisner i Jörg Gromoll, a Jörg i Karin Nachtwein osvojili su treće mjesto.

U klasi K3 novi svjetski prvak je Ingo Gebhardt, a drugo mjesto pripada Eike Schmidt i Lorenz Buchler treće mjesto.
Yacht Club Biograd bio je domaćin ovog događaja, a ovo je prvo World Sailing/ ISAF svjetsko prvenstvo ugošćeno od kluba. Biograd je ponosan domaćin najvećeg svjetskog međunarodnog kalendara regata s više od 40 utrka ugoščenih za međunarodne organizatore regata. Klub je preuzeo ulogu glavnog promotora utrka katamarana u Hrvatskoj. Katamarani su postali dominantna sila u svijetu sportskog jedrenja kao što se i vidi kroz njihovo sudjelovanje na America's Cup-u i World Match Race Tour-u.
Iliriji d.d., kao društveno odgovornoj kompaniji, koja podržava rad i aktivnosti brojnih udruga civilnog sektora među kojima se posebno ističu aktivnosti koje se odnose na sport, odnosno sportske događaje i manifestacije, posebno je bilo zadovoljstvu pružiti potporu organizaciji Svjetskog prvenstva jedrilica katamarana, obzirom na poseban afinitet koje kao kompanija imamo prema nautici i jedrenju, gdje smo kroz pokroviteljstvo željeli pridonijeti uspješnoj organizaciji samog natjecanja. Pružanjem podrške Svjetskom prvenstvu u katamaranima željeli smo podržati manifestaciju koja osim samog sportskog natjecateljskog dijela doprinosi daljnjoj prepoznatljivosti Hrvatske i Biograda na Moru kao destinacije bogate nautičke, jedriličarske i sportske tradicije posebno među profesionalnim jedriličarima iz cijelog svijeta. Posebno nas raduje što smo i našim znanjem i iskustvom stečenim u organizaciji regatnih manifestacija, uključujući i one natjecateljskog karaktera, obzirom na preko 50 domaćih i međunarodnih regata organiziranih u našoj Marina Kornati u Biogradu na Moru, doprinjeli da organizaciji natjecanja bude na visokoj razini profesinalnosti i uspješnosti.

Kontakti + fotografije
ITCA International Topcat Class Association www.topcatclass.com
www.topcat.de www.topcatcro.com
facebook.com/topcatsailing facebook.com/itca.de
twitter.com/TopcatWM2016
instagram.com/topcatworlds2016

Press i ostale informacije
Međunarodni Hrvatska
Uta Eyck uta.eyck@gmail.com

Gordan Borčilo ascgomar@gmail.com; Tel: +385 (0)98 273 088