• hr
  • en
  • de
  • it

Započeli Dani poslova u turizmu

HR

Manifestacijom u Osijeku na kojoj sudjeluje 78 izlagača, započeli su treći Dani poslova u turizmu u organizaciji Ministarstva turizma i Ministarstava rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Cilj je na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama, kako bi se u izravnom kontaktu angažirali radnici za predstojeću turističku sezonu. Svečanom otvaranju prvih Dana poslova u turizmu ispred Ministarstva turizma nazočio je državni tajnik Frano Matušić.
Državni tajnik Matušić je tom prilikom obišao štandove izlagača te razgovarao s poslodavcima i nezaposlenima koji su zainteresirani za rad u turizmu.
U okviru osječkih Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organiziralo je radionice sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva. Osim razgovora s mogućim poslodavcima, posjetitelji su tako mogli sudjelovati na radionici „Kako se što bolje predstaviti budućem poslodavcu" Kristine Popović Vuić iz Selectio Grupe te se dodatno informirati o podršci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u pronalasku radnika.
Također, posjetitelji će moći proći radionicu Ministarstva turizma „Regionalni centri kompetentnosti i jačanje privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva" gdje će se predstaviti i šef kuhinje hotela Osijek Tomica Đukić ujedno i službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, direktorica hotela Osijek Sandra Đurđević i animatorica i interpretatora kulturne baštine Nikolina Baškarad koji će govoriti o svojim poslovnim iskustvima u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Samo predavanje je započelo predstavljanjem projekta Centara kompetentnosti kroz video dostupan ovdje.
Dani poslova u turizmu prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te da se povežu s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Nakon Osijeka, Dani poslova u turizmu održat će se u Zagrebu 25. siječnja te u Splitu 1. veljače, a na svakoj od lokacija očekuje se otprilike 10.000 posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika, završnih razreda strukovnih škola te ostalih zainteresiranih za sezonsko zapošljavanje u turizmu.

Izvor: www.mint.hr