• hr
  • en
  • de
  • it

Weymouth - odličan start CRO jedara!

Prvo mjesto za Šimu Fantelu i Igora Marenića, treće za Ivana Kljakovića Gašpića, osmo za Pavla Kostova i Petra Cupaća, 11. za Matu Arapova i Antu Šitića (neslužbeni rezultati za Zvijezdu). Izvrstan prvi dan za hrvatsko jedrenje na regati Svjetskog kupa u Velikoj Britaniji!
Vrlo dug prvi dan šeste od sedam regata Svjetskog kupa u Velikoj Britaniji. Jutro je osvanulo oblačno i bez vjetra. Poslijepodne se srećom razvedrilo, zapuhalo je oko osam čvorova vjetra sličnog našem zapadnjaku, što je omogućilo da sve klase odjedre barem jedan plov, iako je većina isplovila tek oko 16 sati.

A hrvatski jedriličari nastavljaju sa sjajnim nastupima. Nakon četvrtog i trećeg mjesta na regatama Svjetskog kupa u Francuskoj i Nizozemskoj u travnju i svibnju Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470 nakon prvog dana Svjetskog kupa u Velikoj Britaniji! U prvom plovu dana Šime i Igor bili su drugi, a u drugom treći.
- Odličan rezultat na početku regate, iako su uvjeti na polju bili sve samo ne jednostavni. Ovdje su svi koji pretendiraju na nastup na Olimpijskim igrama tako da će biti jako zanimljiva regata. – smatra trener Edo Fantela.
U jedinom plovu za klasu Finn Ivan Kljaković Gašpić je također bio izvrstan - treći.
- Bila je teško danas. Startao sam savršeno i vodio, ali pred obilazak prve oznake vjetar je počeo slabiti i ostao sam nakratko u bonaci. Tu sam izgubio osam mjesta, ali odličnim jedrenjem do kraja plova uspio sam ući treći. Jako sam zadovoljan otvaranjem regate – kazao je Ivan Kljaković Gašpić.
Odličan nastup i Pavla Kostova i Petra Cupaća u četrdesetdevetki, nakon tri plova su na visokom osmom mjestu. Ova klasa jedri i po vrlo slabom vjetru, tako da su oni jedrili bez zastoja danas, iako su tijekom jutra uvjeti na regatnom polju bili prilično loši. U zadnjem plovu dana Kostov/Cupać zabilježili su svoj najbolji današnji ulaz – treće mjesto.
Prema neslužbenim rezultatima od tri hrvatske posade u klasi Zvijezda najbolje su startali Mate Arapov i Ante Šitić s 11. mjestom, kako su jedrili Marin Lovrović i Siniša Mikuličić, te Dan Lovrović i Marin Lovrović st. zasad nemamo informacija.
U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 37. nakon dva plova, dok je Luka Mratović bio 40. u svojoj kvalifikacijskoj skupini na dasci RS:X.

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top