• hr
  • en
  • de
  • it

Usidrene jahte skupa duge čak 407 metara i vrijedne 315 milijuna eura

Marina Kaštela u vlasništvu gradonačelnika Joška Berketa, posljednjih je dana pravi praznik za oči. Vanjski lukobran marine "okupiralo" je osam najvećih i najluksuznijih megajahti koje se trenutno nalaze u akvatoriju Jadrana čija je zajednička dužina 407 metara, dok im cijena prema izračunu doseže vrtoglavih 315 milijuna eura.
Gotovo 86 metara duga i oko 100 milijuna eura vrijedna jahta "Ecstasea", koja je kako doznajemo u vlasništvu bivše supruge milijardera Romana Abramoviča, dok je najzvučnije ime američki milijarder kineskog podrijetla Jimmy Lee, čije čak tri "megaljepotice", 64 metarska "Kogo", 49 metara duga "Quinta esentia", i 22 metra duga "Baby charcharias" krase kaštelansku marinu.

Među najveća remek-djela svakako se svrstava 38 metara duga jahta "Wally Power"- jedini takav primjerak u svijetu, plovilo koje prema informacijama koje smo dobili, doseže brzinu jednaku onoj kao formula. Plovilo je iznimno luksuzno opremljeno, prolaznici će kazati da je iz daljine nalik na tenk, duga je 36 metara, a ovisno o unutarnjem uređenju cijena joj se kreće između 12 i 20 milijuna eura.

Izvor: www.slobodnadamacija.hr

 

 

 

 

 

Milijarder Jimmy Lee vlasnik je morske ljepotice ‘Kogo'

 

- Megajahte koje se trenutno nalaze u našoj marini, svakako spadaju u sam vrh luksuza, glamura i njihove veličine. Naša marina jedino je mjesto na Jadranu gdje se odjednom usidri ovoliki broj megajahti i jedna smo od rijetkih marina koja može pružiti ovakav komfor. Na prvom mjestu zahvaljujući lukobranu dugom gotovo 500 metara i dubini gaza od 9 metara.

- Moram kazati kako ova glamurozna plovila i ljudi koji se nalaze na njima od strane naše marine imaju potpune usluge, jednom riječju, sve što požele. Nudimo im izmjenu otpadnih ulja, tankanja goriva, taksija, organizacija ručkova i večera, nabavku hrane po njihovim željama kao i iznimno dobru opskrbu strujom, prepričava nam kapetan Marine Kaštela Željko Perić, navodeći kako je tijekom ove turističke sezone kroz Marinu prošlo oko 100 megajahti.

Stiže i Severina

Među najzvučnijim imenima svakako je milijarder Jimmy Lee, a ovih dana posjetit će je i hrvatska zvijezda Severina sa zaručnikom Milanom koji ima plovilo u kaštelanskoj marini čiji nam rukovoditelji kažu da se radi o iznimno uvaženom i cijenjenom gostu.

Kako nam je potvrđeno, iz uprave marine, agenti im za iduću turističku sezonu najavljuju još veći broj spektakularnih plovila koji će za svoje odredište imati upravo njihov vanjski lukobran.