• hr
  • en
  • de
  • it

Ukrali joj u Vinišću Grand Soleil 52

Prije četiri dana, u petak oko 23 sata s veza u Vinišću kraj Trogira nestala je jedrilica tipa "grand soleil 52" u vlasništvu Viviane Bazzani, 55-godišnje bivše policajke i nekad poznate talijanske reality zvijezde. Kako doznajemo, splitska je policija zaprimila prijavu o krađi 16-metarske jedrilice, no još je uvijek nisu uspjeli locirati.

- Utvrđujemo ima li u svemu elemenata kaznenog djela. O svemu smo obavijestili Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru, no jedrilici još nismo ušli u trag - kratko su nam kazali iz policije. Da joj je jedrilica vrijedna, po njezinim riječima, oko 250 tisuća eura ukradena, objavila je i sama Bazzani na svom Facebook profilu, što su prenijeli i neki talijanski portali.
- Pomozite mi, očajna sam!!! Prije nekoliko dana ukraden je moj jedrenjak "Silli", marke grand soleil 52 i registracijskih oznaka 17 ge731d. Dragi prijatelji skiperi, ljubitelji i vlasnici brodova u malim lukama i brodogradilištima na cijeloj Jadranskoj obali, a posebno na području Trevisa, Trsta i Slovenije, molim da obratite posebnu pažnju. To je jedina stvar koju sam kupila u svom životu, s ogromnim odricanjima. Ako bilo tko što zna, molim da se javi na broj 339/8684476 ili lučkoj kapetaniji i policiji. Hvala vam - napisala je Bazzani.
Jedrilicu je u trenutku nestanka koristio njezin bivši suprug koji ju je u Vinišće, kod jednog prijatelja, dovezao prije nekih mjesec dana, te je ovih dana na njoj trebalo obaviti neke radove. Tog petka navečer nitko se njemu niti njegovoj obitelji nije javio da dolazi po jedrilicu, a on je znao da Vivianin bivši suprug i njegova sadašnja partnerica trebaju doći po nju, pa je, kad mu je javljeno da broda nema, pomislio da su ga oni odveli. No, ispostavilo se da nisu te je u subotu ujutro alarmirana policija.
- Sumnjamo da ju je ukrao jedan 57-godišnji talijanski državljanin koji se svojevremeno poprilično zagrijao za nju želeći je kupiti. Bio je napravljen predugovor i on je dao jedan dio novca, no drugi dio nikad nije, tako da nije mogla postati njegovo vlasništvo. Jedrilicu je već jednom uzeo neovlašteno te je pronađena u Trstu u siječnju ove godine i bila je prilično devastirana.
Nakon toga sud u Italiji je u parnici dosudio da on, koji inače ima kuću u Trogiru, nije vlasnik broda i da ga ne smije koristiti. Pretpostavljam da je, nakon što je isplovio pod okriljem noći iz Vinišća, isključio sve instrumente po kojima bi ga se moglo pratiti i tko zna gdje je sad - ispričala nam je Vivianina prijateljica Marita, porijeklom sa Šolte.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr
Bivša policajka producira scenarije

Viviane Bazzani bivša je policajka koja je umirovljena nakon što je 1997. godine, po riječima njezine prijateljice, u jednoj potjeri propucana i zbog toga ima trajno oslabljeni vid na lijevo oko. Trenutno piše i producira scenarije, radi u kazalištu i povremeno za talijansku nacionalnu televiziju RAI kao savjetnik i analitičar kad su u pitanja emisije koje se bave teškim kaznenim djelima poput ubojstava i slično.

Široj talijanskoj javnosti postala je poznata nakon sudjelovanja u reality showu "Otok poznatih", a 1985. godine sudjelovala je i na izboru za Miss Italije kao predstavnica regije Ligurije na sjeverozapadu Italije. Završila je studij sociologije te se dugo već bavi problematikom nasilja nad ženama i zlostavljanja djece.

Napisala je, u sradnji s kolegicom sa Sicilije, knjigu posvećenu žrtvama talijanske mafije, a svojevremeno je u Pescari bila jedina žena sa zvanjem agenta koje joj je dodijelio talijanski MUP.

U talijanskim se medijima mogu naći i informacije da je svojevremeno bila i dio policijske pratnje suca Giovannija Falconea, vrlo poznatog talijanskog istražnog suca i borca protiv mafije koji je poginuo u svibnju 1992. godine, kada je kraj puta kojim je prolazilo njegovo vozilo eksplodiralo 500 kg eksploziva.