• hr
  • en
  • de
  • it

Tri hrvatska promotivna filma osvojila vrijedne nagrade

ITB Berlin: Tri hrvatska promotivna filma osvojila vrijedne nagrade

hr


Na vodećem svjetskom turističkom sajmu - ITB u Berlinu, održanom od 6. do 10. ožujka, tri hrvatska promotivna filma osvojila su vrijedne nagrade na filmskom festivalu "The Golden City Gate". Od prijavljenih 148 turističkih filmova destinacija diljem svijeta, ukupno je dodijeljeno 103 nagrade u raznim kategorijama, s tim da su neki osvojili nagrade u više kategorija. Hrvatski su filmovi prijavljeni samo u jednoj kategoriji i samim time uspjeh je još veći. Promidžbeni film Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije 'Dubrovnik Riviera' osvojio je drugo mjesto u kategoriji "Regionalni film"; treće mjesto u istoj kategoriji za film 'Visit Lika' osvojila je Turistička zajednica Ličko-senjske županije; drugo mjesto u kategoriji "City International" pripalo je promotivnom filmu 'We love Zagreb', Turističke zajednice grada Zagreba.
Filmovi 'Dubrovnik Riviera' i 'Visit Lika' snimljeni su u produkciji Balduči filma iz Zagreba, a producentica oba filma je Spomenka Saraga. Redatelj filma 'Dubrovnik Riviera' je Herve Tirmarshe, koji je dva puta u svojoj karijeri nagrađen za najbolji turistički film svijeta i jedan je od najnagrađivanijih autora upravo za turistički film. Bobby Grubić, trostruki dobitnik prestižne nagrade Emmy, iz Los Angelesa, rodom iz Siska, redatelj je filma 'Visit Lika'. Idejni autor filma 'We love Zagreb', koji pokazuje sve ljepote Zagreba je TZGZ, a izvršni producenti su Suzana Potrebić i Vedran Rapo.

Prvu nagradu The Golden City Gate festivala „Diamond Award" osvojio je promotivni film 'Abu Dhabi: Your Extraordinary Story'.

Direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević izjavio je kako je ovo veliko priznanje izuzetno važan korak za turizam županije te se nada da će ovim priznanjem doprijeti do velikog broja ne samo posjetitelja, već i ulagača u turizam.

Direktor TZŽ Dubrovačko-neretvanske Vladimir Bakić zadovoljan je postignutim uspjehom i dobrim ocjenama stručnog žirija koji je prepoznao kvalitetu filma i profesionalni način promocije turizma i prirodnih ljepota cijele županije.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld kaže da je Turistička zajednica grada Zagreba vrlo zadovoljna postignutim uspjehom koji pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba te cijeni ovu nagradu kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanju Zagreba kao turističkog i poslovnog odredišta.

Izvor: Ministarstvo turizma