• hr
  • en
  • de
  • it

Tonči Stipanović brončani na Europskom prvenstvu

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je broncu na Europskom prvenstvu Lasera u Aarhusu, a Tina Mihelić zauzela je peto mjesto, izvijestio je u petak Hrvatski jedriličarski savez.
Uoči današnjeg dana najbolju trojicu, Nizozemca Rutgera van Schaardenburga, Nijemca Phillipa Buhla i našeg Tončija Stipanović dijelio je samo jedan bod. U petak su održana dva plova, ukupno 12, i opet, kao i zadnjih nekoliko godina, bilo je vrlo dramatično.
'Bili su užasni uvjeti na moru, vjetar je radio protiv mene. Jači vjetar je dolazio s jedne strane, a promjena smjera s druge. Bila je velika borba, nas trojica smo stalno bili skupa. U prvom plovu sam dobio penal blizu cilja, naravno u trenutku kad sam bio ispred Nizozemca i Nijemca. Drugi plov sam i vodio, ali trebalo je imati puno sreće u tim uvjetima. Eto, medalja je tu i moram biti sretan', kazao je Tonči Stipanović.
Zlato je uzeo Schaardenburg, a srebro Buhl. Odličan rezultat ostvario je i Daniel Mihelić, pripalo mu je deseto mjesto.
Kod djevojaka nadomak postolja ostala je Tina Mihelić, osvojila je peto mjesto. Imala je izglede za medalju, međutim u zadnjem plovu morala se povući s regatnog polja. Nova europska prvakinja je Bjeloruskinja Tatjana Drozdovskaja.
Dominiku Perkoviću pripalo je osmo mjesto u muškom neolimpijskom Radialu, a Mario Novak je bio 15.
Hrvatski jedriličari se vraćaju kući, ali nakratko, jer u Rio de Janeiru 15. kolovoza počinje predolimpijska regata, a hrvatska reprezentacija nastupa u punom sastavu.

Izvor: www.tportal.hr