• hr
  • en
  • de
  • it

Tisno: Ministarstvo sufinancira nastavak radova na jugobranu

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić potpisali su sporazum o sufinanciranju i nastavku radova na uređenju Obale sv. Martina u Tisnome, poznatije kao jugobran, izvijestili su danas iz Općine Tisnoga.
Druga faza radova odnosi se na uređenje obale i rive i gradit će se u dužini od 200 metara po projektu inženjera Boška Kozine.
Vrijednost druge faze radova, koja će znatno smanjiti prelijevanje mora preko tišnjanskoga Trga Rudina, jest tri milijuna kuna, od čega će Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osigurati dva milijuna kuna, a po 500 tisuća osigurat će Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Općina Tisno, navodi se u priopćenju.
To je nastavak važnog projekta, koji je počeo prošle godine i koji za jakog juga sprječava prelijevanje valova na prometnicu i šetnicu na Obali sv. Martina.
Prošle je godine u taj projekt uloženo 3,6 milijuna kuna, a osiguravanjem dodatnog novca on će biti zaokružen.
Radovi će početi pošto se provede javna nabava, a obzirom na trajanje tog procesa i turističku sezonu, očekuje se da će to biti na jesen.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr