• hr
  • en
  • de
  • it

Split - središte nautičkog turizma

Najveći grad u Dalmaciji i drugi po veličini u Hrvatskoj, Split, nedvojbeno predstavlja jedan od temeljnih stupova hrvatskog turizma te nacionalne konkurentnosti u širem pogledu. U užem pogledu, Split je, zahvaljujući svom položaju i povijesnim znamenitostima, pravi nautički dragulj te važno pomorsko čvorište, ne samo Jadrana, već i čitavog Mediterana. Stoga ne čudi da je najuspješnija karika najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja, smještena upravo ovdje, kao ni to da veliki broj nautičara bira upravo ACI marinu Split kao polazišnu točku za jednu od najpopularnijih nautičkih ruta na Mediteranu.

 

O tome koliki su stvarni nautički potencijali grada podno Marjana i može li u ovom segmentu postati neosporno središte Mediterana, ovog će petka govoriti predstavnici ključnih nacionalnih institucija u turističkom i gospodarskom sektoru.

Stoga Vas s velikim zadovoljstvom pozivamo na Konferenciju „Pozicioniranje grada Splita kao nautičkog središta Mediterana",koja će se održati u petak 25. studenoga 2022., s početkom u 11 sati, u restoranu Adriatic u ACI marini Split - Sustipanski put 2


hr

 

Ovu konferenciju Slobodne Dalmacije uvodnim će riječima otvoriti:

 Blaženko Boban, župan Splitske-dalmatinske županije,

 dr. sc. Ivan Herak, član Uprave ACI-ja i

Sandra Lapenda Lemo, glavna urednica Slobodne Dalmacije.

 

Uz njih će svoja znanja i iskustva na panel raspravi također podijeliti:

Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije,

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice,

Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja,

Sean Lisjak, zamjenik predsjednika Udruženja marina HGK-a i

Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika grada Splita.

- Izvor: Adriana Mišković - ACI Club