• hr
  • en
  • de
  • it

Snijeg na Bolu

Na Braču su novi nanosi snijega, leda i "škure" bure koja je na refule puhala orkanskom snagom najviše problema donijeli u javnom cestovnom prijevozu, osobito u jutarnjim satima utorka.
Zbog toga što autobusi javnog cestovnog prijevoznika "Autotransa" nisu mogli iz Pučišća, Pražnica i Gornjega Humca prevesti učenike do Bola, otkazana je nastava u bolskoj Srednjoj školi.
Da bi se cestovni prijevoz održao, promijenjeni su pravci kretanja i reduciran broj polazaka prema unutrašnjosti otoka. Zbog toga autobusi koji su prometovali prema Bolu, Selcima i Sumartinu nisu išli teškim cestovnim pravcem Nerežišća-Pražnica, već relacijom Supetar-Pučišća-Pražnica, a zatim do drugih mjesta i odredišta. Jedina autobusna linija prema Bolu krenula je iz Supetra u 12.40.
Isto tako, uspostavljena je autobusna veza Supetar - Nerežišća, dok u priobalnim mjestima nije bilo problema u cestovnom prijevozu.
Na Vidovoj gori debljina snježnog pokrivača iznosila je osam centimetara, a pune ruke posla imala je i ralica, dok su ceste posipane solju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr