• hr
  • en
  • de
  • it

Šibenik - nastavlja se ORC Kup Hrvatske

Najbolje hrvatske posade ORC krstaša okupile su se u Šibeniku, gdje će se ovoga vikenda jedriti 1. ABS Kup, u organizaciji JK Val. ABS Kup četvrta je regata od šest iz serije ORC Kupa Hrvatske, koji se tako nastavlja nakon ljetne stanke.

Tri su regate ORC Kupa Hrvatske odjedrene na proljeće. ORC posade startale su u travnju sa Grand Prix Slovakiom u Zlarinu, slijedila je Uskršnja regata u Vodicama, proljetni dio zaključio je Zadarski kup u svibnju. Nakon tri regate u otvorenom dijelu poretka najbolji kormilar je Peter Mosny (SVK), a najbolja jedrilica je njegov Quebramar.
U poretku za Kup Hrvatske među kormilarima vodi Krešimir Đakulović (Špinut Split), ispred Branka Iljadice Rape (Val Šibenik) i Roberta Sandalića (Uskok Zadar). S obzirom da su u prvom dijelu sezone navedeni kormilari jedrili stalno na istim jedrilicama u poretku jedrilica na prva tri mjesta su njihove ekipe: 1. Mareus, 2. Anđela X, 3. Gringo 2.

Na ABS Kupu predviđeno je pet jedrenja kursa Štap, tri u subotu 17. rujna i dva u nedjelju 18. rujna. Flota je smještena u marini Mandalina, a jedrit će se u akvatoriju ispred otoka Zlarina.

Izvor: www.hjs.hr