• hr
  • en
  • de
  • it

Scheherazade uplovila u Dubrovnik

hr

Nakon što je prije tri dana u luku Gruž uplovila superjahta 'Yas' koja pripada emiru Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Dubrovnik je danas stigla još jedna veličanstvena ljepotica dugačka 140 metara.
Nova superjahta po imenu Scheherazade uplovila je u petak u Dubrovnik i svojom veličinom zapanjila Dubrovčane. Gigantska ljepotica dugačka 140 metara stigla je iz Njemačke preko Gibraltara pa sve do grada pod Srđem. Njezin vlasnik je za sada još uvijek nepoznat, no šuška se kako je naručena za bliskoistočnog milijardera.
Napustila je Bremen u ponedjeljak, a u utorak je stigla u luku Kristiansand, da bi potom danas stigla na jug Hrvatske. Ima čak dva heliodroma i dugačka je 140 metara, što je svrstava na 14. mjesto popisa najvećih jahti na svijetu. Dizajnirao ju je Norvežanin Espen Øino, a registrirana je u poreznom utočištu - na Kajmanskim otocima.
Rekord drži norveški milijarder Kjell Inge Røkke čija je superjahta REV Ocean dugačka nevjerojatnih 181,5 metara. Superjahta Eclipse dugačka 162,5 metara ruskog oligarha Romana Abramoviča nalazi se na četvrtom mjestu, a nedavno je u Dubrovnik uplovila i superjahta Yas vladara Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je 12 po veličini u svijetu.

Izvor: www.tportal.hr