• hr
  • en
  • de
  • it

Ronilac nestao u podmorskoj špilji kod Cresa

Opsežnu potragu za nestalim mađarskim roniocem, 33-godišnjim T. M., u podmorskoj spilji kod rta Tarnaj na otoku Cresu pokrenula je jučer poslijepodne Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Potraga je započela nakon što je MRCC Rijeka, posredstvom ŽC 112 Rijeka, zaprimila dojavu o nestanku od N. Ž., hrvatskog državljanina, koji je vlastitom brodicom prevezao grupu od 10 ronioca s voditeljem ronilačke skupine, u akvatorij otočića Plavnik. Oko 14.00 sati započeli su sa ronjenjem u organizaciji ronilačkoga kluba registriranog u Hrvatskoj, a čiji je vlasnik ujedno i voditelj ove ronilačke ture. Za nestalim roniocem u akvatoriju otočića Plavnik, sjeveroistočno od Cresa, tragali su djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, nadležna Lučka ispostava Cres i Pomorska policija Rijeka. Od početka potražne podmorske akcije, policijski ronioci obavili su nekoliko urona, no zbog slabe vidljivosti odlučeno je da se podmorska potraga obustavi tijekom noći te će se nastaviti danas, dok se površinska potraga nastavila tijekom večeri.
Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka i policijski službenici su utvrdili, a prema izjavama ostalih ronilaca iz skupine, da je mađarski ronilac nestao u 14.45 sati, odmah po izronu na površinu. Ostali ronioci su neozlijeđeni. Ronilačka tura obavljala se na poziciji podmorske spilje čiji se ulaz nalazi na dubini od 16 metara, odakle dalje vodi uži prolaz do spiljske komore čiji je ulaz na 20 metara dubine, dok samo dno komore doseže dodatnih 35 metara dubine.

Izvor: www.novilist.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa: