• hr
  • en
  • de
  • it

Rene Starić iz CSC-a Dobrim vjetrom do Norveške stigla u Moss

Nakon nešto više od tri mjeseca trajanja dobrotvorne akcije „Dobrim vjerom do Norveške" koju je pokrenuo Clivo Sailing Club, akcija je došla kraju 12. 7., a onaj glavni sportski cilj ipak se uspio ostvariti.
Da podsjetimo, cilj ove akcije bio je skupiti novčana sredstva u visini od 25.000 kn na način da se doniranim novcem kupuju kilometri koje jedriličarka CSC-a Rene Starić i njen trener Dario Kliba moraju prijeći kako bi stigli do Mossa. Želja im je bila natjecati se na Europskom prvenstvu za klasu Laser 4.7 koja se ove godine održava u spomenutom gradu. Kako poručuju iz Cliva, akcijom se uspjelo skupiti nešto malo više od polovice potrebnih sredstava što im je, uz dodatnu pomoć suradnika, omogućilo da se ipak upute na željeno prvenstvo.
Kliba i Starić krenuli su prošli tjedan ka Norveškoj. Nakon skoro dva dana putovanja stigli su do odredišta, gradića Mossa u kojem se održava spomenuto natjecanje. Nakon par dana prilagodbe na klimatske i morske uvijete spremno su dočekali početak prvenstva.
Na ovom Europskom prvenstvu za klasu Laser 4.7. Starić će se natjecati u dosta jakoj konkurenciji s još 94. djevojke iz 19 europskih zemalja. Prvi plovovi su na rasporedu u nedjelju, 27. 7., a finale prvenstva očekuje se 1. 8. 2014.
Sve rezultate možete pratiti na službenoj stranici EP: http://laser4-7youtheuropeans.no/
Clivo Sailing Club želi zahvaliti svima koji su donirali koju kunu, tj. kupili po koji kilometar i omogućili da se Rene Starić i njen trener Dario Kliba zapute ka Noveškoj i razapnu svoja jedra te se nadaju i ostvarenju dobrog rezultata. Isto tako zahvaljuju i modnoj dizajnerici Ivani Tomić na izradi CSC Team narukvica koje su zaštitni znak kluba i ove akcije te trgovini nautičke opreme Adriana Nautica koja im je omogućila potreban materijal za izradu narukvica.