• hr
  • en
  • de
  • it

Regata duga punih 15 sati, a pobjednika odlučila minuta

Posadi jedrilice Oštro ovo je četvrta Trka oko Krka i prva pobjeda. U cilj su ušli u subotu iza 10 sati nakon više od 15 sati jedrenja. Niti minutu iza pobjednika u cilj je ušla jedrilica Cocoon, a treća je nekoliko minuta poslije stigla jedrilica DSK, pobjednik posljednje dvije godine.
Peto izdanje regate Trka oko Krka startalo je ispred Mitan Marine u Novom Vinodolskom u petak oko 19 sati. Osim iz same marine gosti su start regate mogli pratiti i s brodova Mali Marino i Vila Vinodolska koji su jedrilice pratili sve do mraka.
Skipper Nikolaus Baumgartl je sa svojom jedrilicom oplovio dobar dio svijeta, a na regati je došao da bi se družio i zabavio. Među jedriličrima se našao i crikvenički gradski pročelnik član Veselko Mutavgjić koji je treći put sudjelovao u regati. Ove godine jedrio je na novoj jedrilici Selce, s članovima jedriličarskog kluba Jadro Selce. Grad Crikvenica inače je pomogao klubu da kupi novu jedrilicu u nadi još jačeg razvoja jedrenja u Crikvenici. Selce je u cilj ušlo u subotu oko 15 i 30 sati.
U petak prije starta razgovarali smo i sa skipperom jedrilice Cocoon Berislavom Vranićem koji je predvidio da će stići treći, no ipak se prevario jer je jedrilica u subotu ujutro u cilj ušla nepunu minutu nakon pobjedničkog Oštra i time osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku.
Iako je DSK-u ove godine pripala bronca u ukupnom poretku, DSK je pobjednik u svojoj grupi. Član posade Darko Keso prije starta rekao je da mu je najljepši dio utrke bakljada na cilju koja ih je dočekala i ove godine.
Skiper pobjedničke posade Darko Jakovčić rekao je da je ova višednevna regata specifična jer je dosta komplicirana, a i konkurencija je jaka, stoga su neizmjerno sretni ovogodišnjom pobjedom. Posadi je ovo četvrti put da su se natjecali u Trci oko Krka, a propustili su samo prvo izdanje. Iako su prijašnjih godina imali pobjede u grupama, ovo im je prva ukupna pobjeda. Posada jedrilice Oštro je inače dio istoimenog jedriličarskog kluba iz Kraljevice.
Utrka je službeno završila u nedjelju u 14 sati, no mnogi su u subotu ujutro rekli da smatraju da bi svi mogli stići do kraja dana. Završni domjenak i službeno proglašenje pobjednika organizirano je u Mitan Marini.
Na ovogodišnjoj Trci oko Krka sudjelovalo je 20 jedrilica, a jedriličari ove godine sudjelovanjem u utrci skupljaju bodove i za novoformirani CRO ORC Offshore Cup.

Izvor: www.novilist.hr