• hr
  • en
  • de
  • it

Promet kontejnera i drva povećan za 15 posto

Promet kontejnera na Terminalu Brajdica u prvom je tromjesečju bio 44.131 TEU i povećan je za 15 posto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine
S pretovarenih 993 tisuće tone suhih tereta u prva tri mjeseca ove godine ukupni promet u Luci Rijeka povećan je za dva posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Gledano prema strukturi tereta, generalni teret je povećan za 10 posto, promet drva za 15 posto dok je promet rasutih tereta na terminalu u Bakru niži za 9 posto.
No, s ugovorenim isporukama ovog tereta u sljedećim mjesecima nadoknadit će se pad s početka godine i očekivanim prometom od milijun tona rasutog tereta u 2014. godini riječka Luka premašit će prošlogodišnji promet ovog tereta. Na Terminalu u Bakru je pred nekoliko dana završen iskrcaj 86.456 tona željezne rudače za partnera iz Austrije, a u tijeku je iskrcaj 90.500 tona ugljena za dugogodišnjeg partnera iz Mađarske.
Promet kontejnera na Terminalu Brajdica u prvom je tromjesečju bio 44.131 TEU i povećan je za 15 posto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine, a rast se očekuje i u sljedećim mjesecima. U riječkoj Luci ističu da je nakon ulaska Hrvatske u EU pojačano zanimanje novih partnera za prijevoz robe te da mnogi od njih ispituju komercijalne i tehničke mogućnosti riječke luke kao ozbiljnog alternativnog logističkog pravca za EU tržišta u novim uvjetima.

Izvor: www.vecernji.hr