• hr
  • en
  • de
  • it

Prijatelji pomažu u potrazi za Adrianom Kvesićem


Riječ je o mladiću koji je nestao u akvatoriju kod Preluka 25. kolovoza nakon što je u čamac na kojem je bio u društvu trojica prijatelja udario gliser.

Skupina prijatelja nesretnog Riječanina Adriana Kvesića , koji je 25. kolovoza u večernjim satima nestao u akvatoriju kod Preluka nakon što je u čamac na kojem je bio u društvu trojice prijatelja udario gliser, osnovala je facebook grupu »Pomozimo da se pronađe Adrian Kvesić - Čunga«. Cilj grupe, koja je u manje od 24 sata postojanja imala već gotovo tisuću članova, je da se apelira na odgovorne službe i tijela, prije svega lučku kapetaniju i policiju da se mobiliziraju i maksimalno angažiraju u potrazi.

- Prema našim saznanjima, aktivno su ga tražili samo dva dana, pri čemu nisu zalazili na dubine veće od 50 metara zbog toga što nemaju adekvatnu opremu. Ovo radimo samo zbog našeg prijatelja jer želimo da se slučaj riješi i da njegova sudbina bude poznata. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći stvoriti pritisak i natjerati odgovorne na veći angažman, rekao je Marko Hrstić , jedan od pokretača grupe uz Aleksandra Vidakovića i Nikicu Gaćešu .
Pomnijim pratiteljima riječkih nogometnih zbivanja ova su imena i prezimena, jednako kao Kvesićevo, poznata sa zelenih terena. Riječ je o dečkima koji su se upoznali igrajući nogomet, nesretni Kvesić je primjerice igrao u Orijentu, Grobničanu i austrijskim »vikend ligama«. Ljubitelji nogometa ga se sjećaju kao brzonogog lijevog beka, braniča ofenzivnih sklonosti.
- Danas na facebooku svatko može pisati što želi, kaže riječki lučki kapetan Darko Glažar .
- Zato te navode ne bih komentirao. Službe su maksimalno odradile svoj posao, tražili smo od užeg područja prema širem, ali ništa nismo pronašli. Odradili smo sve što smo mogli odraditi, a naše patrole naravno i dalje obilaze akvatorij. S druge strane, svjestan sam da onaj tko je izgubio bližnju osobu smatra da bi se trebalo raditi više. Međutim, postoji nešto što se zove razumna nada koju treba poštivati, koliko god bilo teško, rekao je Glažar.

Kobnog četvrtka 25. kolovoza čamac u kojem se nalazio Kvesić bio je neosvijetljen i kretao se na udaljenosti od oko tisuću metara od obale, kada je na njega naletio gliser. Kvesiću se od tada gubi svaki trag...

Izvor: www.novilist.hr