• hr
  • en
  • de
  • it

Odlična promocija Kvarnera u LE FIGAROU

Fascinirani ljepotom otočja, francuski novinari uspoređuju ga s bisernom ogrlicom koja krasi Kvarnerski zaljev. Preporučuju da svakako treba posjetiti Muzej Apoksiomena.

Reportažu potpisuju dugogodišnji reporter Jean-Louis Tremblais i jedan od najboljih francuskih fotografa Eric Martin. Riječ je o dvojcu koji je prošle godine nagrađen tradicionalnom nagradom Hrvatske turističke zajednice, Zlatnom penkalom/grand prixom za najbolji pisani materijal i objavljenu reportažu o Sinjskoj alki.
Očaranost hrvatskim ljepotama čitateljima prenose i ove godine, ovoga puta u reportaži pod naslovom »Lošinj i Cres arhipelag zlatnog runa« te u prvi plan ističu nevjerojatne ljepote kvarnerskih otoka.
Fascinirani ljepotom otočja, uspoređuju ga s bisernom ogrlicom koja krasi Kvarnerski zaljev. U bogato ilustriranoj reportaži donose niz preporuka gdje odsjesti, u kojim restoranima uživati u autohtonim gastrospecijalitetima, koje aktivnosti nikako ne propustiti.
U posebnoj rubrici preporučuju da svakako treba posjetiti nedavno otvoreni Muzej Apoksiomena. Le Figaro Magazine je jedan od najutjecajnijih časopisa u Francuskoj s više od 400.000 prodanih primjeraka i dva milijuna čitatelja.
Fasciniranost hrvatskim otocima dojmila se i drugih utjecajnih francuskih medija. Tako je nedavno objavljena još jedna reportaža o Lošinju na stranicama kultnog časopisa Telerama Sortir. U članku »Sretan kao Apoksiomen« novinarka Isabelle Alvaresse najavljuje povratak čuvene skulpture na »svoj« otok. Ovaj pariški tjednik ima nakladu od 230.000 primjeraka, prosječnu čitanost tiskanog izdanja milijun, te online izdanja tri milijuna čitatelja.
Version Femina, najznačajniji francuski ženski časopis, otkriva ljepotu dalmatinskih otoka. Novinarka Pascale Desclos i fotograf Christian Goupi otkrili su Hrvatsku tijekom prošlogodišnjeg studijskog putovanja, slijedom kojeg su objavili više članaka, među kojima članak od tri stranice u časopisu Version Femina.
Nakon razgleda Splita ocijenjenog kao jednim od najočuvanijih antičkih gradova, posjetili su Korčulu, Lastovo i Hvar te na stranicama ovog uglednog ženskog časopisa istaknuli svoje oduševljenje iskonskim ljepotama dalmatinskih otoka.
Jedan od najstarijih i najprestižnijih francuskih lifestyle magazina Paris Match priču o Hvaru započeo je anegdotom o dolasku Beyoncé na otok Hvar. Boemsku i cool atmosferu ovog otoka uspoređuje sa Saint Tropezom 60-ih godina. Paris Match ima tjednu nakladu od gotovo 600.000 primjeraka i 3,5 milijuna čitatelja.

Izvor: www.novilist.hr