• hr
  • en
  • de
  • it

Od 1. srpnja Dubrovčani će 'vaporettom' na kupanje uz pokaz

‘Dubrovački vaporetto' naziv je projekta koji pokreću Grad Dubrovnik, gradska tvrtka Libertas i JU Rezervat Lokrum početkom srpnja. Građanima i turistima ponudit će se prijevoz brodom na tri linije, i to potpuno besplatno, uz Libertasov pokaz ili Du Card.
Prva brodska linija povezuje placu u Gružu s Lapadskom obalom, a druga s plažom Solitudo, te dalje s Copacabanom, odnosno plažom hotela "President", a u dogovoru s koncesionarima. Treću liniju uvest će Rezervat Lokrum brodom "Argosy" koji će od Mokošice prometovati do Gruža, povijesne jezgre i Lokruma.
Prve dvije linije uvode se već početkom srpnja, dok će "Argosy" Mokošicu s povijesnom jezgrom povezivati od sredine idućeg mjeseca.
Uvođenje linije poklopit će se i s otvaranjem Centra za posjetitelje otoka Lokruma, u sklopu kojeg će se postaviti i željezno prijestolje iz serije "Igra prijestolja" (Game of Thrones).
Za sljedeću sezonu planira se uvođenje linije od plaže Tri brata do Zatona i Orašca te povezivanje Elafita, poput linije Gornje Čelo - Dubrovnik.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr