• hr
  • en
  • de
  • it

O.TOČKA na otoku Murteru


Udruga Argonauta otvorila je vrata Lokalnog info centara za mlade O.TOČKA s ciljem promoviranja akcija, aktivnosti, radionica i događaja koji se organiziraju na otoku Murteru, te informiranja mladih o mobilnosti, novim mogućnostima na tržištu rada, nastavku školovanja i ostalim zanimljivostima.

O.TOČKA je fizičko mjesto na otoku Murteru s godišnjim programom rada kojem je cilj informiranje mladih u dobi između 15 i 30 godina. Omogućuje od mnoštva informacija, filtrirati one kvalitetne, provjerene i usmjerene mladima te im ih pružiti na licu mjesta i suvremenim medijskim alatima. O.TOČKA će pružati usluge informiranja i savjetovanja u prostoru: grupno i individualno. Grupno savjetovanje organizirati će se jednom mjesečno na različite teme od interesa za mlade.
Projekt Lokalog info centar za mlade O.TOČKA počeo je s aktivnostima u studenom 2015. Obavljene su pripremne aktivnosti poput dizajna promotivnih materijala, nabavka opreme i partnerskih sastanaka te prva u nizu informativnih aktivnosti Što je EVS? u sklopu koje su mladi otočani imali priliku saznati što je potrebno za odlazak na Europsku volontersku službu.
Ovim putem O.TOČKA poziva sve mlade s otoka Murtera da se uključe u rad centra. Nudi im se četiri različite volonterske pozicije i to novinarski pomoćnik, web administrator, dizajner plakata i letaka te distrubuter letaka.
Jednogodišnji projekt Lokalnog info centra za mlade financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a nositelj projekta je Udruga Argonauta. Partneri na projektu su Info zona iz Splita te Općina Murter-Kornati. Suradnici projekta i izvođači mjesečnih aktivnosti su: Udruga Jadranski kovač iz Biograda, Udruga Filmaktiv iz Rijeke, ronilački centar Tramonto iz Tisnoga, HZZ PU Šibenik i informacijski centar Europe Direct iz Šibenika.
Više o radu centra i volonterskim prilikama saznajte dolaskom u O.TOČKU! Info centar je otvoren od utorka do subote (09:00-15:00).

Kontakt osoba: Marieta Baričević, voditeljica LIC-a O.TOČKA, e-mail: marieta@argonauta.hr, telefon: 091 303 30 67 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa: