• hr
  • en
  • de
  • it

Novi vezovi na lukobranu u Makarskoj

Gradilište lukobrana na Osejavi ponovno je ograđeno i "Skladgradnja", koja je na natječaju županijske Lučke uprave, investitora gradnje, dobila posao, počela je sa završnim radovima.
- Do početka lipnja iduće godine lukobran bi trebao biti u potpunosti završen. Na kameni nasip lukobrana sada se najprije postavljaju betonski blokovi, koje "Skladgradnja" izlijeva i priprema da ih dopremi u Makarsku. Na to se postavlja oblagački kamen, koji odabire izvođač radova. Prema dosadašnjim razgovorima, ploče će se nabaviti s Brača - kazao je Domagoj Maroević, ravnatelj županijske Lučke uprave.
Završni radovi uključuju uvođenje struje i strujnih ormarića duž lukobrana, kao i vode potrebne za opskrbu brodica.
Na samom lukobranu predviđeno je pedeset vezova, a na preostalom, do sada nekorištenom dijelu obale, zbog toga što nije bila zaštićena od udara mora, još šezdeset.
Na pitanje hoće li Lučka uprava dati vezove privatnom koncesionaru na raspolaganje, o čemu se također u Makarskoj spekuliralo, Maroević je kazao kako je društvo "Makarski komunalac" asistent Lučke uprave za naplatu vezova u luci, a ugovor je na snazi još sljedeće tri godine.
- Prema tome, nema govora o davanju u zakup nekoj drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi - potvrdio je Domagoj Maroević.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr