• hr
  • en
  • de
  • it

Nenametljiv, elegantni luksuz ne može biti jeftiniji ili bolji od ovog

Paula Froelich, američka spisateljica i glavna urednica portala Yahoo Travel je početkom kolovoza provela nekoliko dana u Dubrovniku. Svoje prve dojmove podijelila je na svojoj Facebook stranici gdje je istaknula da je „Hrvatska kao raj, kao francuska rivijera iz 1965., ili kao Grčka, samo nije depresivna".
Svoje oduševljenje Dubrovnikom podrobnije je opisala u članku na stranici Yahoo Travel pod nazivom „Dubrovnik: The Great Cheap, and Chic Adriatic Escape".
- Jeste li ikad sanjali o savršenom bijegu u Europi - upotpunjenim sa plažama, stijenama za skakanje u more, antičkim šarmantnim gradovima punim povijesti? Zaboravite Grčku i jug Francuske i pogledajte istočno prema Dubrovniku, Hrvatskoj - poručila je Froelich čitateljima.
Istaknula je da je kroz godine posjetila Cannes, Saint Tropez, Nicu i ostale francuske gradove u kojima je uočila promjene iz prve ruke. Mirna mjesta postala su skupe meke za izrazito bogate, dok je Grčka postala depresivna jer je pregažena turistima koji se samo žele cjenkati.
- No, preko Jadrana postoji savršeni grad za pobjeći - Dubrovnik. Pod zaštitom UNESCO-a od 1979. grad okružen zidinama, to je kao povratak u prošlost. Dok će ga obožavatelji Igre prijestolja prepoznati kao Kraljev Grudobran, ostali će uživati u gotovo tisuću godina staroj povijesti, koja je još živa, budući da ljudi još žive unutar zidina. Izvan grada su mali gradići koji obogaćuju obalu, sto otoka te litice s kojih se može skakati u more.
To je kao Francuska rivijera iz 1965. Zahvaljujući visokom dolaru, sa cijenama kao 1965. godine. Nenametljiv, elegantni luksuz ne može biti jeftiniji ili bolji od ovog- zaključila je urednica Yahoo Travela.
U nastavku je čitateljima opisala gdje je najbolje odsjesti, poći na piće, nešto pojesti te što vrijedi vidjeti i gdje se provozati, što se može pročitati na poveznici.        

Izvor: http://dubrovacki.hr/