• hr
  • en
  • de
  • it

Medulinska jedrilica na vrhu Kronplatza

Turistička zajednica općine Medulin proteklog je tjedna organizirala promociju Medulin Rivijere na popularnom talijanskom skijalištu Kronplatz. Rekli bismo tradicionalnu, jer je suradnja Kronplatza i Turističke zajednice Medulin započela još 1998. godine i od tada se svake godine održava prigodno predstavljanje Medulin Rivijere na jednom od najpoznatijih skijališta južnog Tirola.
Zahvaljujući Turističkoj zajednici općine Medulin na sam vrh Kronplatza na 2.250 metara stigao je dašak Mediterana, skijašima su ponuđene ovdašnje delicije - istarski pršut i maslinovo ulje, a posebno atraktivne su bile sirove kamenice poslužene s umakom od koromača. Skijaši su doslovno stajali u redu strpljivo čekajući da u ovom neobičnom ambijentu probaju ovaj čudesni spoj.
Interes je skijaša iz cijele Europe bio povelik, pa je i podijeljeno puno promotivnih materijala. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji lokalne vlasti na Kronplatzu i Turističke zajednice općine Medulin, Medulin Riviera jedina je turistička destinacija uopće koja ima mogućnost takve vrste prezentacije. Zanimljivo je napomenuti kako se na tamošnjoj internoj televiziji u svim hotelima tijekom promocije Medulin Riviere, „vrtio" promotivni film s najavom ove manifestacije.
Direktor ureda Turističke zajednice općine Medulin Aldo Dobrovac, pod čijom se dirigentskom palicom predstavljanje Medulin Rivijere na Kronplatzu odvija svih ovih godina, izuzetno je zadovoljan ovom suradnjom i naglašava kako je interes potencijalnih turista za Medulin Rivijeru iz godine u godinu sve veći. Posebno ističe kako je ove godine zatekao na Kronplatzu iznimno velik broj skijaša iz Poljske koji su vrlo pozitivno reagirali na naše predstavljanje i većina je rekla da imaju ozbiljne namjere posjetiti Hrvatsku ove turističke sezone, a najvjerojatnije i Medulin Rivijeru.

Ovo, uz već potvrđene naše statističke podatke, govori da je to vrlo ozbiljno emitivno tržište koje raste velikom progresijom i da bi se njemu trebali više posvetiti.
Ovog vikenda na slovenskom skijalištu Krvavec održava se trodnevna Istarska fešta na kojoj će se predstaviti Srednjovjekovna udruga iz Savičente, KUD Mate Balota iz Raklja, a svoj je nastup najavila pjevačica Lidija Bačić. U subotu, na dan same fešte, turističke zajednice Pule, Medulina, Savičente i Ližnjana predstavit će svoje turističke destinacije. Usto pazinski Pisinium je osigurao nekoliko kilograma suhomesnatih proizvoda. Svoje proizvode će predstaviti maslinari iz medulinske poljoprivredne udruge Ulika te vinari Bačac i Brčić.ŽU sklopu Istarske fešte na Krvavcu, u subotu će se s početkom u 11 sati, održati završna utrka koja se boduje za Kup Istre u veleslalomu za rekreativce. Nakon utrka u Piancavallu i na Zoncolanu, istarski skijaši će odmjeriti snage na Krvavcu. Druga vožnja je na rasporedu oko 12 sati, a proglašenje pobjednika u 15 sati. 

Izvor: www.glasistre.hr