• hr
  • en
  • de
  • it

Medemblik - još jedan izvrstan dan!

Nakon dva dana regate Svjetskog kupa u Medembliku i dalje sjajno stoje hrvatski jedriličari. Prvi su Šime Fantela i Igor Marenić u 470, Milan Vujasinović u Laseru. U Finnu drugi je Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, a Marin Mišura u istoj je klasi šesti. Mate Arapov i Ante Šitić u Zvijezdi su peti. Tina Mihelić je stigla do desetog mjesta u Laser Radialu.

Za razliku od jučerašnjeg vjetrovitog dana danas je regatno polje Svjetskog kupa u nizozemskom Medembliku izgledalo značajno drugačije. Jutro je proteklo u znaku bonace, startalo se tek oko podne, uz puno prekida plovova i ponavljanja starteva. No, to nije poremetilo ritam hrvatskim jedriličarima, štoviše.

U Laseru Milan Vujasinović zadržao je prvo mjesto, s istim bodovima kao i drugoplasirani Brazilac Bruno Fontes. Penal, tj. kaznu zbog tzv. pumpanja danas su zaradili i Daniel Mihelić i Tonči Stipanović, što je naravno opterećenje za naše laseraše. Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 19. Mihelić, 23. Stipanović, 34. Ivan Taritaš, 35. Luka Radelić, 84. Filip Jurišić, 87. Toma Višić, 104. Lovre Perhat.

U klasi 470 na prvom mjestu su Šime Fantela i Igor Marenić, koji su danas bili šesti i prvi. Na 57. mjestu su Lovro Ivanov i Marko Carić.

Nakon četiri plova drugo mjesto zauzima Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn. Šesti je Marin Mišura. Odličan dan i za Matu Arapova i Antu Šitića u Zvijezdi, nalaze se sad na petom mjestu. Prva je ciljem prošla danas i Tina Mihelić u Laser Radialu, nakon četiri plova Tina je deseta.

U ženskom 470 na 13. su mjestu Enia Ninčević i Romana Župan. Jučerašnja diskvalifikacija i lom kormila drže Pavla Kostova i Petra Cupaća u četrdesetdevetki na 23. mjestu. Daskaši Mihovil Fantela i Luka Mratović su 27. i 32.

Sutra je zadnji dan kvalifikacija. Prognostičari najavljuju jak vjetar, naročito poslijepodne i kišu.

Izvor: www.hjs.hr