• hr
  • en
  • de
  • it

Martin i Valent Sinković obranili svjetsko zlato u dvojcu na pariće!

Braća Valent i Martin Sinković, branitelji svjetskog zlata, opravdali su ulogu favorita i još se jednom okitili najsjajnijom medaljom na Svjetskom prvenstvu u disciplini dvojca na pariće.
Hrvatski dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković ponovno su svjetski prvaci u veslanju u svojoj kategoriji. Vodeću poziciju držali su od starta do finiša utrke te su u konačnici slavili s vremenom 6:03.330.
Braniteljima naslova nakon drugog prolaza približio se njemački dvojac Marcel Hacker iStephan Krueger koji je u svojoj želji da dostigne Sinkoviće izgorio te na kraju ciljnu ravninu prošao kao tek četvrti.
Srebrom su se okitili Rolandas Mascinskas i Saulius Ritter iz Litve s gotovo dvije sekunde zaostatka. James McRea i Alexander Belonogof završili su utrku s vremenom 6:06.730, dovoljno za brončano odličje.
Već ulaskom u finale Sinkovići su osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Riju gdje će pokušati doći do svog prvog zlata.
"Ostale posade još jače su pritisnule ove nego prošle godine stoga ćemo sljedeće godine još više trenirati da bi bili spremni za Rio. Najvažnije je ići korak po korak. Nakon ovog Svjetskog prvenstva i još jednog zlata možemo početi s pripremom i razmišljanjem o Riu. Jako smo ponosni na ostvarene rezultate i ne mislimo stati na ovome, puno je toga još pred nama", rekao je nakon osvajanja zlata Valent Sinković.
Damir Martin u samcu nije uspio doći do odličja, ali može itekako biti zadovoljan plasmanom u finale. Tamo je konkurencija ipak bila prejaka i završio je kao peti.
Zlato je otišlo u Češku Ondreju Syneku dok je Novozelanđanin Mahe Drysdale uzeo srebro. Drugo odličje za Europu osvojio je Mindaugas Griskonis iz Litve koji je završio kao treći.
Martinu je prvi cilj bio osigurati nastup na Olimpijskim igrama stoga nastup na Svjetskom prvenstvu završava zadovoljan.

Finalna utrka, muškarci, dvojac na pariće: 
Hrvatska 6:03.330 
Litva 6:05.310 
Novi Zeland 6:06.730 
Njemačka 6:07.080 
Australija 6:12.600 
Francuska 6:13.400

Finalna utrka, muškarci, samac: 
Češka 6:54.750 
Novi Zeland 6:55.100 
Litva 6:57.640 
Norveška 7:03.740 
Hrvatska 7:04.480 
Kuba 7:04.820

Izvor: http://www.hrsport.net/