• hr
  • en
  • de
  • it

MARINA PUNAT NA OTOKU KRKU PROGLAŠENA NAJBOLJOM HRVATSKOM MARINOM

MARINA PUNAT na otoku Krku najbolja je hrvatska marina prema ocjenama gostiju te je osvojila prvo mjesto Zlatnog sidra 2017. Ova nagrada finale je ljetne akcije „Nautička patrola Jutarnjeg lista" koja je trajala od 23. lipnja do 18. kolovoza ove godine.
Akcijom su obuhvaćene 32 marine od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova. Cilj akcije bio je utvrđivanje i uspoređivanje kvalitete usluga hrvatskih marina u cilju unapređenja kvalitete hrvatskog nautičkog turizma.
ACI MARINA SLANO osvojila je priznanje za drugo mjesto dok je OLIVE ISLAND MARINA na otoku Ugljanu osvojila treće mjesto. Posebno priznanje „Moja najdraža marina" prema ocjeni nautičara pripala je ACI MARINI CRES. Posebno priznanje za izniman doprinos razvoju hrvatskog nautičkog turizma te svesrdnu pomoć i podršku organizaciji Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2017. dodijeljeno je Adriatic Croatia International Club d.d. - ACI.
Naime, ocjenjivanje je obavljeno na osnovu anketnih upitnika što su ih ispunjavali gosti-nautičari u svakoj marini odgovarajući na 7 pitanja o urednosti, organizaciji i čistoći marine, o ljubaznosti osoblja, ugostiteljskim, zabavnim i sportskim sadržajima, ocjenama od 1 do 5 za svaku kategoriju. To je činilo 70 posto ukupne ocjene marine, dok je 30 posto činila ocjena patrole u funkciji žirija, također od 1 do 5, ali za ukupni dojam o marini.

U prvih osam mjeseci rast od 15 posto u nautičkom turizmu

Prema podacima iz sustava eVisitor koji sadrži podatke iz sustava eCrew u prvih 8 mjeseci u ovoj godini zabilježeno je 345.460 dolazaka što predstavlja rast od 15% u odnosu na isto razdoblje lani te 2,338.032 noćenja što je porast od 16% više nautičara u segmentu chartera.
Najviše noćenja zabilježeno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (cca 1 mil., što predstavlja +18%). Sve obalne županije bilježe dvoznamenkasti porast nautičkog turizma, a posebno snažan rast bilježi Dubrovačko-neretvanska županija (+58%). Najveći broj stranih turista zabilježen je iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije dok je izuzetan pomak vidljiv kod gostiju iz Amerike čiji rast bilježi gotovo 54% te iz Australije koji bilježe porast od 33%.

Izvor: www.hrturizam.hr