• hr
  • en
  • de
  • it

Korona turizam - kabine od pleksiglasa

hr

Talijanska građevinska tvrtka iz Modene predstavila je zakupcima plaža s područja pokrajine Emilia-Romagna inovativno rješenje koje bi, kako su uvjereni, omogućilo relativno normalno odvijanje turističkih aktivnosti nakon što se epidemija koronavirusa primiri. Riječ je o kabinama od pleksiglasa koje bi osigurale da turisti budu na sigurnoj udaljenosti. No, nisu baš svi oduševljeni
Kabine od pleksiglasa u kojima su suncobrani i ležaljke ideja su tvrtke Nuova Neon iz Modene, koja je svoj koncept prezentirala na sastanku sa zakupcima plaža u Riminiju i drugim turističkim mjestima na rivijeri Romagnola.
Oni nisu bili nimalo oduševljeni idejom. 'Taj pleksiglas izazvao bi više problema s dehidracijom nego što bi spriječio oboljenje od koronavirusa', rekao je Mauro Vanni, predsjednik udruženja spasitelja u Riminiju, prenosi Corriere di Bologna.
Još oštriji bio je Simone Battistoni, predsjednik regionalnog sindikata zakupaca plaža. 'Ovo je čisto ludilo. Ako netko želi ići u zatvor, prije će izvršiti pljačku nego doći na more i boraviti u jednoj od tih kutija'.
Battistoni je dodao kako će, žele li održati sezonu na životu, turistički operateri na plažama ovoga ljeta morati jamčiti razmak između suncobrana, između stolova u restoranima te preurediti prostore i područja u hotelima u tom pravcu. 'Ipak, dobro ćemo razmisliti kako ćemo to izvesti. Možda uz pomoć biljaka', zaključio je.

Izvor: www.tportal.hr