• hr
  • en
  • de
  • it

Jahtaši krali vodu, pa na Rivi napravili vodoskok

Što se dogodi kada se netko nelegalno spoji na vodu? Nagrabusi uvijek netko treći. Jedan naš čitatelj uhvatio je proteklog vikenda u svom objektivu pomalo bizarnu situaciju u kojoj se nekolicina naših sugrađana neplanski osvježila na Rivi, jer su se zatekli u blizini vodoskoka koji je posljedica nelegalnog priključivanja turističkih brodica na vodu.
Naime, utvrdili smo da su se neke brodice spojile nelegalno na priključak "Parkova i nasada", na koji djelatnici te tvrtke spajaju gumu za zalijevanje zelenila na Rivi. Time su toj gradskoj tvrtki dodatno "obogatili" račun vode za kolovoz.
Zoran Barac, direktor "Parkova", čim je doznao za ovaj slučaj, odlučio je na tom mjestu ugraditi metalni šaht i staviti katanac, kako se ovakav bezobrazluk ne bi ponovio. To više što je brodicama tik uz obalu omogućen priključak na struju i vodu, koji se, naravno, plaća. Jednostavnije je napraviti se lud i drugome nabiti trošak. Svakako, ova situacija može biti potencijalno i opasna jer su se u vodi kupali produžni strujni kabeli, po kojima se gazi i vozi... Svakako, ne bi bilo naodmet da se Lučka kapetanija, čija je ovo nadležnost, pozabavi načinom priveza brodica na ovom dijelu gradske luke.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr