• hr
  • en
  • de
  • it

Ivan Kljaković Gašpić na Esmit Europa

U organizaciji Grada Rijeke i projekta Esimit Europa održat će se predstavljanje projekta Esimit Europa u sklopu kojeg će biti predstavljena i jedriličarska postava jednog od najbržih i tehnički najnaprednijih brodova Esimit Europa 2.
Naime, višenacionalna jedriličarska posada Esimit Sailing Team sudjelovat će u ovogodišnjoj Regati tisuću otoka koja će se održati od 18. do 28. rujna 2014. godine.
Posada Esimit Europa 2 u regati će sudjelovati u povodu njihova prvog posjeta Hrvatskoj, nakon ulaska naše zemlje u Europsku uniju.
Tijekom regate, jedriličari će odmjeriti snage na relaciji od Rijeke do crnogorskog Tivta i natrag.
Sudjelovanjem u Regati tisuću otoka te na manifestaciji u Rijeci jedriličarska posada Esimit Sailing Team predstavit će se i upoznati goste s iznimnim karakteristikama i postignućima jedrilice Esimit Europa 2, koja plovi pod zastavom Europske Unije, s misijom povezivanja i zbližavanja ljudi širom Europe.
Jedriličarsku posadu Esimit Sailing Team čini 18 vrhunskih jedriličara iz 11 različitih zemalja. Oni njeguju vrijednosti timskoga rada: solidarnost, inovativnost i suradnju. Među njima je i jedan od najboljih hrvatskih jedriličara - Ivan Kljaković Gašpić, europski i svjetski prvak u raznim klasama te dobitnik titule hrvatski "Sportaš godine".
Predstavljanje projekta Esimit Europa održat će se u subotu 27. rujna 2014. godine, u 18.30 sati, na manifestaciji u organizaciji Grada Rijeke i projekta Esimit Europa u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja, Rijeka.
Manifestaciji će prisustvovati jedriličarski osnivač projekta Esimit Europa Igor Simčić i jedriličarska posada Esimit Sailing Team.

Izvor: Iva Balen, Odnosi s medijima, Ured Grada Rijeke, e-mail: iva.balen@rijeka.hr