• hr
  • en
  • de
  • it

Igre soli, mora i vjetra jačeg od 170 km/h su fantastične

 

Turiste će mamiti burom
Zaboravite vinske ceste, morske delicije i pršute, zaboravite kulturno nasljeđe, alke i prstenac, zaboravite čak i nacionalne parkove, dubrovačke zidine i pulski amfiteatar; općina u blizini Zadra namjerava brendirati buru.
"Igre bure, soli, sunca i mora te udari vjetra ponekad veći od 170 kilometara na sat su fantastične i to se ne može prikazati nikakvom tehnologijom nego se naprosto mora doživjeti na licu mjesta. Ražanačka bura sigurno može biti jedan od motiva dolaska gostiju na ovo područje" rekao je Ante Miletić, direktor Turističke zajednice općine Ražanac.

Raditi na prepoznatljivosti
Iako ove godine općina bilježi sjajne turističke rezultate, za razliku o mnogih osjetno bolje od prošlogodišnjeg booma, Miletić je za Zadarski list istaknuo kako se mora raditi na stvaranju prepoznatljivosti općine na tržištu.
"Na nama je da kao Turistička zajednica definiramo nove i bogatije sadržaje kako kroz valorizaciju kulturne baštine tako i kroz povezivanje sektora turizma s ostalim gospodarskim granama, ribarstvom i poljoprivredom", najavio je Miletić.
Kako su Ražanac i Vinjerac jedina dva kopnena naselja u Zadarskoj županiji koja su okrenuta prema sjeveru i smještena neposredno ispred Velebita i podložna orkanskim udarima bure, ambiciozni Miletić to namjerava iskoristiti.

Izvor: www.net.hr