• hr
  • en
  • de
  • it

Igor i Šime jedre dalje

Ovo nije prvi, a znam da nije ni zadnji puta da se ovdje sastajemo jer vi nižete uspjeh za uspjehom na ponos svih nas i Grada i Županije - rekao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta koji je jučer u zadarskoj Gradskoj vijećnici primio Igora Marenića i Šimu Fantelu, osvajače brončane medalje na Europskom prvenstvu klase 470 kako bi im čestitao na još jednom golemom uspjehu, a uoči njihova puta za Rio de Janeiro na olimpijsku test regatu.
Mladići koji svojim uspjesima u jedrenju na najljepši mogući način promoviraju Zadar i Hrvatsku, do sada su osvojili preko 30 medalja i jedna su od rijetkih posada na svijetu koja ima tako uspješan kontinuitet.
Vrhunski jedriličari i sjajni mladi ljudi - Šime i Igor otkrili su kako im je životni san i cilj osvajanje olimpijske medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeru.
- Mislim da ulazimo u svoje zlatno doba i što se tiče godina i što se tiče iskustva, ali jedrenje je specifičan sport na koji tijekom natjecanja utječu i neki drugi faktori. Klasa 470 jako je zahtjevna, ali mi možemo, rekao je Šime Fantela.
Na dar su dobili Maraschino koji su odnijeli na put.

Izvor: www.zadarskilist.hr