• hr
  • en
  • de
  • it

I općinari rade na `crno`!

Nakon provedenog nadzora u sukošanskoj uvali Zlatna uvala Lučka kapetanija Zadar utvrdila je nekoliko nepravilnosti zbog kojih su podnijeli optužni prijedlog protiv mjesnog komunalnog poduzeća, ali i protiv Općine Sukošan.
Nadzorom je utvrđeno kako je komunalnom poduzeću još 31. prosinca 2013. godine istekla koncesija za naplatu privezišta u najpoznatijoj sukošanskoj uvali u središtu mjesta gdje im je Općina Sukošan kao jedinica lokalne samouprave dodijelila dvije lokacije. Provodeći nadzor inspektori zadarske Kapetanije su, međutim, u toj uvali pronašli plutače privezane na betonske podloge na tri lokacije.
Navodno je komunalno poduzeće Zlatna luka Sukošan d.o.o. zbog praktičnosti koncesijsko polje kod ruševina u moru zvanih Palac zamijenila za lokaciju uz obalni dio te, navodno, na toj napuštenoj lokaciji otada nisu naplaćivali privez. Općini Sukošan je kao nadležnoj i odgovornoj pravnoj osobi naloženo da odmah uklone te plutače, što je odmah i učinjeno.
No veći problem pokazao se na samoj obali. Utvrđeno je da "Zlatna luka" na jednoj od kosina za spuštanje i dizanje brodova u more naplaćuje tu uslugu. Prilaz je zapriječen lancem, a tko želi upravo tuda svoje plovilo spustiti u more mora to platiti. Za mještane Sukošana cijena je 12,5 kuna, a za sve ostale 125. Isti je slučaj i s dva spuštališta na području zvanom Mala Makarska.

Izvor: www.zadarskilist.hr