• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatsko more treće u svijetu po čistoći

Hrvatska na njemačkom turističkom tržištu posljednjih dana bilježi veliki marketinški uspon. Njemački turoperatori predstavljaju je kao top-destinaciju - prirodnih ljepota, čistog mora, idealnog krajolika i ljubaznih domaćina.

Tako ju je i njemačka TV postaja PRO 7 u svojoj emisiji "Galileo" uvrstila među šest najposjećenijih zemalja ovog ljeta po izboru njemačkih turista. Velik dio njemačkih gostiju ljetni godišnji odmor provodi u Istri, u Puli, koju favoriziraju kao prekrasan ribarski grad čistih plaža, biserno jasnog mora...

Upravo zbog toga Hrvatska je izabrana i među prve tri svjetske destinacije po čistoći mora, zahvaljujući Puli, za koju kažu da je idealna i za zabavni život gostiju.
S druge strane, navode kako je Hrvatska Nijemcima privlačna i zbog izazovnoga kontinentalnog turizma, gdje važno mjesto zauzimaju prirodni parkovi ljepote, među kojima su najveću pozornost dobila Plitvička jezera.

"Prekrasan je taj slap visok 78 metara, zatim stotinjak puteljaka koji idu kroz brijege. Tu je i sniman čuveni film Winnetou po kojemu je Hrvatska već u svijetu postala i poznata, što goste posebno privlači da i sami krenu stazama ovoga poznatog filma snimljenog u zaista prekrasnom hrvatskom ambijentu. Hrvatska je lijepa i pruža razne mogućnosti odmora. Teško se odlučiti između tih ljepota", kaže PRO 7.

Izvor: www.slobodnadalmacija,hr