• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatska mega jahta privlači poglede u Monte Carlu

Između gotovo 120 najglamuroznijih superjahti na svijetu, svjetsku je premijeru imala je i najveća hrvatska superjahta, 'Brodosplitova' ljepotica 'Katina' u vlasništvu Brodosplit Plovidbe d.o.o.
Prestižni sajam luksuznih mega i super jahti 'Monaco Yacht Show', što se po jubilarni 25. put održava u luci Hercules u Monte Carlu, svoja je vrata otvorio brojnim kupcima, vlasnicima jahti i entuzijastima. Procjenjuje se da će ga posjetiti oko 35.000 ljudi iz cijelog svijeta koji na jednom mjestu mogu vidjeti veliki broj mega i super jahti od 25-100 m dužine i razgledati bogatu nautičku ponudu te razmijeniti mišljenje i iskustva o trendovima koji vladaju u ovoj branši nautičkog turizma.
Između gotovo 120 najglamuroznijih superjahti na svijetu, svjetsku je premijeru imala je i najveća hrvatska superjahta, 'Brodosplitova' ljepotica 'Katina' u vlasništvu Brodosplit Plovidbe d.o.o.
Jahta duljine 60 metara može na svoje četiri palube u šest VIP kabina primiti 12 putnika o kojima se brine 13 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja, sukladno certifikatima Hrvatskog registra brodova i kodu LY2. Trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 1000 kW omogućavaju joj plovidbu brzinom većom od 14 čvorova. Upravljanje propulzijom izvedeno je daljinski iz kormilarnice, kao i dodatnom prijenosnom konzolom 'plug&play'.
Cijela jahta pokrivena je audio-video zabavnim sustavom, kao i priključcima za iPod-e i internetsku mrežu. Sve četiri palube povezuje putničko dizalo, a hrana se iz kuhinje do salona doprema posebnim liftom. Poseban noćni ugođaj stvaraju podvodna svjetla i svjetleće ime jahte.
Opremljena je saunom, jacuzzijem, bolnicom, teretanom, opremom za ronjenje, kajakarenje, jedrenje na dasci i s još puno dodatne opreme.

Izvor: www.poslovni.hr 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa:

Fotogalerija