• hr
  • en
  • de
  • it

Hidroavionom duž Jadrana

Nova hidroavionska linija dva puta dnevno spaja Pulu, Lošinj i Split, što je otvorilo brojne mogućnosti za izlete i transfere gostiju. Nakon mjesec dana letenja, otočka su iskustva izvrsna.
Tvrtka European Coastal Airlines prvi je promotivni hidroavionski let održala početkom rujna 2001.godine na Lošinju. Tada se najavljivalo da će taj način prijevoza izuzetno utjecati na kvalitetu života na otocima, ali prošlo je punih petnaest godina do ostvarenja tog sna. Naime, redovita linija između Pule, Lošinja i Splita uspostavljena je početkom prošlog mjeseca. Uspostavom hidroavionske linije, zaista se promijenila perspektiva otoka. Danas, nakon nešto više od mjesec dana leta, otočka su iskustva izvrsna.
Dok se ne izgradi pontonsko privezište u luci, hidroavion slijeće u lošinjsku zračnu luku, a putovanje do Pule traje svega 16, a do Splita 45 minuta. Cijena iznosi 250 odnosno 400 kuna.
Otok je na taj način dva puta dnevno povezan sa Splitom i Pulom, što je otvorilo izuzetne mogućnosti za izlete i transfere gostiju, kaže Đurđica Šimičić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Mali Lošinj. Lošinj je još prije više od stotinu godina hidroavionom bio povezan sa svim većim gradovima na sjevernom dijelu Jadrana pa se Lošinjani nadaju da će to prijevozno sredstvo i sada unaprijediti kvalitetu života i turističke ponude otoka.

Izvor: http://radio.hrt.hr