• hr
  • en
  • de
  • it

Guardian među deset klasičnih otoka uvrstio čak dva hrvatska

Guardianje objavio tekst o deset klasičnih europskih otoka i kako na njima ljetovati uz limitirani budžet, a među njima pronašla su se čak dva iz Hrvatske - Hvar i Vis.

Ugledni britanski list na popis je uvrstio po dva hrvatska, francuska, talijanska, španjolska i grčka otoka. Uz Hvar i Vis, na popisu se tako nalaze Santorini, Mykonos, Korzika, Île de Ré, Mallorca, Ibiza, Sicilija te Sardinija.

Hvar

"Najsunčaniji otok u Hrvatskoj razvio je reputaciju party otoka - vlasti nastoje spriječiti loše ponašanje turista, a cijene su podivljale", piše Guardian te daje savjete što posjetiti umjesto skupih koktel-barova. "Posjetite relativno povoljan Stari Grad, koji datira iz drevnih grčkih dana, ili još manju Jelsu ili Vrbosku, također uz sjevernu obalu." Također preporučuju "uzvišeni pogled na grad Hvar s vrha mletačke tvrđave, fortice Španjole, za koju kažu kako se isplati izdvojiti 3,5 funti (30 kuna).

Vis
Za Vis, o kojem se prošli mjesec raspisao i CNN, navode da nije bio dostupan turistima do 1989. godine, kad je prestao biti vojna baza, te predviđaju kako bi taj uspavani otok, kako su ga opisali, mogao postati iznimno popularan nakon što je ondje snimljen nastavak za film Mamma Mia. "Na otoku nema ni jednog jedinog noćnog kluba, iako su cijene u restoranima porasle", pišu. Posebno ih se dojmila uvala Stončica, a preporučuju i izlet na Biševo, otok poznat po Modroj špilji koju nazivaju neodoljivom.

Izvor: www.index.hr