• hr
  • en
  • de
  • it

Grand Soleil 52 pronađen!

Priča s nestankom jedrilice grand soleil 52 s veza u Vinišću, a zbog čega je njezina (su)vlasnica Viviane Bazzani, inače poznata talijanska reality zvijezda, uputila apel za pomoć vlastima i nautičarima s obje strane, okončana je u utorak u jutro. Brod je pronađen na suhom vezu nedaleko talijanske Venecije.

- Tip koji ga je i ukrao, već ga je izvadio vanka i spremao se piturati ga. Netko je vidio apel i javio vlasnicima, koji su alarmirali policiju - kazao nam je Ivica Anđelić, bivši vlasnik marine u Vinišću, koji godinama sa Splitsko-dalmatinskom županijom vodi spor zbog oduzete koncesije i potražuje preko 44 milijuna kuna odštete na osnovu pretrpljene štete, o čemu je nedavno Slobodna Dalmacija i pisala.

Krajem prošle godine Anđelić je ušao u posjed promijenivši bravu na ulaznim vratima recepcije, ali izuzev obavijesnog razgovora pravna država nije reagirala.

- Sadašnja partnerica gospodina Armande, inače bivšeg supruga Viviane Bazzani, zvala je mog prijatelja Vedrana Gutešu iz Trogira i prenijela mu informaciju da je jedrilica nađena - ispričao nam je Anđelić.

Prema njegovim riječima, u Vinišću se u petak navečer, kada se otkrilo da je jedrilica nestala, odigrala prava drama.

- Armando i njegova partnerica došli su prvi put prije više od mjesec dana. Upravo me spomenuti prijatelj iz Trogira zvao i molio da budu tu kod mene na vezu. Njih dvoje dolazili su u dva navrata, a ja sam posljednji put brod na vezu vidio u prošlu srijedu, prije nego što sam otišao u Zagreb.

Kada sam se vratio s poslovnog puta, dobio sam poruku od uspaničenog Armanda da je u Vinišću, ali da broda nema. Bio je s jednim prijateljem i odmah smo pozvali policiju. Stigla su dvojica inspektora, da bi u jednom trenutku, nakon što se Armando udaljio i počeo razgovarati s nekim na mobitel, pao na asfalt kao pokošen.

Tek kasnije smo od njegove prijateljice doznali da je dijabetičar i da je bio na nekim alternativnim metodama liječenja, a ovo s jedrilicom očito je izazvalo jaki šok - rekao nam je Anđelić.

Talijana je u petak navečer iz Vinišća odvezla Hitna pomoć. Noć je navodno proveo u bolnici na Firulama, da bi u subotu dao iskaz u policiji i vratio se kući u Italiju.

- Prema meni poznatim informacijama, Armando je krajem prošle godine jednom svom sunarodnjaku bio prodao ovu jedrilicu. Kako ima već godinama kuću u Trogiru, odmah do palače Berislavića, planirao je novac uložiti u njezinu obnovu i baviti se iznajmljivanjem apartmana.

Cijena je bila 90 tisuća eura, ali je kupac platio samo pola cijene, dok za ostatak nije htio čuti. Armanda je zato odlučio zadržati jedrilicu, pa je tako za ovaj ponedjlejak imao dogovoreni servis u Berketovoj marini u kaštela - navodi Anđelić.

On tvrdi da je krivac za nered što vlada na pontonima propale vinišćanske marine isključivi krivac - Županija.

- Ja tim ljudima, kao niti bilo kome drugome tko je na vezu od kada sam ja ušao u posjed, nisam uzeo niti jedne jedine lipe. Splitsko-dalmatinska županija od marine je napravila smetlište na kojemu tko i kako hoće radi. Za to netko mora i odgovarati - ističe Anđelić.

Tijekom jučerašnjeg dana pokušali smo u nekolko navrata doći do izjave Vivianne Bazzani, ali nam je ona preko posrednice poručeno da ne želi javno govoriti o cijelom slučaju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr