• hr
  • en
  • de
  • it

Gorivo na krčku plutajuću crpku iskrcali usred dana

KRK Sol na ranu onim Krčanima kojima nikako »ne sjeda« lociranje nove plutajuće benzinske stanice u samo središte gradske luke pred koji su dan dodatno stavili vozači dviju cisterni. Kamioni napunjeni gorivom, naime, nešto prije 11 sati uskom betonskom stazom koja vodi doslovce iznad glava kupača na krčkom kupalištu Ježevac-Porporela »probili« su se do postrojenja u vlasništvu splitske tvrtke »Crno zlato« te na iznenađenje žitelja grada Krk i kupača koji su se u to vrijeme ondje zatekli, obavili ispumpavanje dostavljenog goriva do spremnika pontonske benzinske postaje.
Objašnjenje i komentar te u najmanju ruku neprikladne scene koja je, sasvim razumljivo i opravdano, zasmetala mnoge kupače i prolaznike tog iznimno frekventnog pješačkog i kupališnog poteza potražili smo do nadležnih predstavnika Županijske lučke uprave Krk čiji je ravnatelj, prigodom nedavnog otvaranja prve plutajuće pumpe u lukama otvorenim za javni promet, isticao da zbog ugovorene noćne dostave »suživota kupača i cisterni« ondje neće biti.
- Istina je, nažalost. To se propustom voditelja postrojenja uistinu dogodilo i zbog toga sad možemo samo žaliti, rekao nam je jučer Anđelko Petrinić, ravnatelj ŽLU-a Krk napomenuvši da su odmah po saznanju da se na Porporeli u prijepodnevnim satima nalaze dvije cisterne intervenirali te promptno zaustavili već započetu dostavu naftnih derivata.
Ugovorom sa splitskom tvrtkom jasno je definirano da se dovoz goriva na tu lokaciju smije odvijati isključivo u noćnim satima, između ponoći i šest sati ujutro te smo, upozorivši predstavnike »Crnog zlata« na ovaj njihov propust, istakli da pri prvom sljedećem incidentu takve vrste doći do trenutnog raskidanja petogodišnjeg ugovora o koncesiji.
Uvjeren sam da se slična situacija neće ponoviti te da je sad svima u lancu dostave i distribucije goriva na tom lokalitetu jasno da će ubuduće, ne odradi li se dovoz goriva u dogovoreno vrijeme, idućeg dana tankovi plutajuće pumpe morati ostati prazni, zaključio je Petrinić upućujući ispriku svima koje je ovaj nemili »plažni događaj« uznemirio.

Izvor: http://www.novilist.hr