• hr
  • en
  • de
  • it

Gliser bez vozača uletio među kupaće u Crikvenici

U sudaru glisera i turističkog broda kod Crikvenice ozlijeđeno je troje ljudi. Gliser se nasukao na plažu ispred hotela Omorika.

Kada je došlo do sudara između glisera i turističkog broda, gliser je nastavio vožnju te udario u plažu. Pritom su ozlijeđene tri osobe, piše dnevnik.hr.
Dvije osobe ozlijeđene su na plaži, dok je jedna osoba ozlijeđena na gliseru.

´Gliser bez vozača uletio je punim gasom u ljude. To je bilo kao na onom filmu strave i užasa. Onda je zavladala panika. Netko je ugasio motor. Pričali su da je netko ispod brodića, ali srećom nije bilo nikog´, rekao je jedan od kupača čija je supruga u metežu lakše ozlijeđena.
24sata piše kako je na gliseru bio jedan čovjek, koji je pri sudaru ispao iz vozila.

‘Gliser je nastavio sam i uletio među ljude na plaži. Nastao je stampedo. Jedna žena je iščašila rame. Samo pukom srećom nije bilo više ozlijeđenih', rekao je očevidac.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture se oglasilo o nesreći.
Suradili se gliser i manja jedrilica
‘Došlo je do sudara glisera i manje jedrilice. Odmah po dojavi na poziciju nesreće isplovili su službenici Lučke kapetanije Rijeka koji su započeli službeni očevid u suradnji sa Pomorskom policijom.
Prema prikupljenim podatcima u okviru očevida utvrđeno je da je uslijed sudara dviju brodica, gliser udario u pramac manje jedrilice pri čemu su iz glisera ispale osobe (nezna se još točan broj, među njima vjerojatno i voditelj brodice) te je gliser bez nadzora nastavio plovidbu i nasukao se na plaži ispred crikveničkog hotela Omorike. U ovoj pomorskoj nesreći ozlijeđena je jedna ženska osoba, no njezine ozljede srećom nisu opasne po život te je ozlijeđena prevezena kolima Hitne medicinske pomoći u KBC Sušak, u Rijeku.
Preostale tri osobe spašene su iz mora te će čim to bude moguće dati izjave u okviru očevidnih ranji o uzrocima ove pomorske nesreće', priopćilo je Ministarstvo.

Izvor:www.net.hr