• hr
  • en
  • de
  • it

Giser zapalio jedrilicu u Puli

Na gliseru u vlasništvu Puljanina Mladena Božića izbio je požar dok se u ponedjeljak oko 19.30 sati približavao lučici na Delfinu gdje ima plovilo na vezu. On i prijateljica koja se u tom trenutku nalazila s njim na plovilu, spasila se skokom u more srećom su prošli bez ozljeda. Ženi je u pomoć priskočio Puljanin Manuel koji se u tom trenutku našao u blizini te doplovio do plamtećeg glisera te preuzeo i Mladena Božića. Naime, svojim je gumenjakom upravo pristajao na Bunarinu i uočio posadu u nevolji te pohitao pomoći im.

Sve se odigralo u nekoliko sekundi
Naime, kako nam je ispričao Božić, u akvatoriju u blizini hotela Park Plaza Histria u jednom je trenutku iz zasad nepoznatih razloga eksplodirao motor. Odmah je buknula vatra, a gliser se našao u oblaku gustog crnog dima. S obzirom da se sve odigralo u nekoliko sekundi, Božić kaže da nije uspio bolje reagirati, baciti sidro i otvoriti poklopac motora koji je osiguran lokotima.
Nošen vjetrom gliser je otplutao prema molu na kojem je bila privezana 14-metarska jedrilica marke Benetau koja plovi pod njemačkom zastavom, a u vlasništvu je njemačkog državljanina, inače dugogodišnjeg redovitog gosta pulske Tehnomontove marine, doznajemo od člana Uprave Tehnomonta Aleksandra Šurana. Na jedrilici je također nastala velika materijalna šteta, a vlasnik trenutno nije u Hrvatskoj. Kako nam je rekao Šuran, na vezu do jedrilice koja je kolateralna žrtva požara, nalazilo se još jedno plovilo, no za sada još uvijek nije poznato je li i ona oštećena.

Očevid odgođen zbog mraka
O požaru u marini pulskim je vatrogascima dojavljeno u 19.33 sati te su na teren odmah upućena tri vozila sa sedam gasitelja. Do njihovog dolaska požar na gliseru i jedrilici gasili su djelatnici marine i brojni gosti koji su se u tom trenutku zatekli tamo.
Nakon policije, na mjesto događaja je nešto prije 21 sat došao i dežurni državni odvjetnik, Vlado Šćur iz ODO Pula, koji nam je načelno potvrdio informacije koje smo saznali na licu mjesta. Međutim, zbog mraka policija je osigurala plovila i pristup mjestu događaja, a očevid će biti obavljen u utorak.

Izvor: www.glasistre.hr