• hr
  • en
  • de
  • it

EP Helsinki - laseri i dalje nenadmašni!

Otvoreno Europsko prvenstvo u klasi Laser gotovo da bi se moglo nazvati Otvorenim Prvenstvom Hrvatske. Nakon šest jedrenja vodstvo je preuzeo Milan Vujasinović, drugi je Tonči Stipanović, peti Ivan Taritaš. Čak šest hrvatskih kormilara je u prvih 20. Tina Mihelić je šesta u Laser Radialu. Rezultati su još uvijek neslužbeni.

Težak i iscrpljujuć bio je današnji dan na Europskom prvenstvu u Helsinkiju. Lagan vjetar donio je dosta čekanja i igre živaca, međutim naši su jedriličari i to uspješno svladali i čak su još bolje plasirani nego jučer!

Sve se čini da će se velika borba za naslov prvaka Europe voditi između dva hrvatska kormilara. Milan Vujasinović preuzeo je vodstvo, a Tonči Stipanović se spustio na drugo mjesto. Vodeći hrvatski dvojac dijeli samo 1.4 boda, što znači da svaki plov može donijeti velike promjene. Doduše, Poljak Stelmaszyk ne zaostaje puno. Situacija je daleko od riješene, tek smo stigli do polovice prvenstva. Izvrsno se i dalje drži i Ivan Taritaš na visokom petom mjestu. No, zanimljivo je da je danas najbolje od naših kormilara odjedrio Aron Lolić, koji s drugim i četvrtim ulazom napredovao na osmo mjesto. 14. je Daniel Mihelić, 20. Filip Matika.

U ženskom olimpijskom samcu Tina Mihelić je na šestom mjestu, no opterećuju je nažalost dva penala. S dva penala vrlo je teško jedriti, veliki je pritisak i Tina se sad nalazi u prilično nezahvalnoj situaciji.

Tri su dana natjecanja još preostala laserašima, 8. srpnja na rasporedu je plov za odličja. Sutra počinju finalna jedrenja.

U međuvremenu kreće i Europsko prvenstvo za 49er, s prvim prijavama i premjeravanjima. Pavle Kostov i Petar Cupać startaju 8. srpnja.

Izvor: www.hjs.hr