• hr
  • en
  • de
  • it

ECA: Pristanište za hidroavione dovršit ćemo ovoga tjedna

Ponton novog pristaništa za hidroavione upravo stiže, kućice će doći tijekom dana, a pasarele u srijedu, pa očekujemo da ćemo s radovima biti gotovi prije kraja tjedna - rekla nam je Marija Vuletić, glasnogovornica "European Coastal Airlinesa" (ECA), čime je potvrdila naše infomacije o šušuru u središnjem "bazenu" trajektne luke.
Kako doznajemo, djelatnici su počeli pripremu sidrišta za pristanišni ponton, dug 31 metar, uz koji će se moći privezati dva hidroaviona. U pripremi je i teren za postavljanje triju montažnih objekata, pojedinačne površine 15 četvornih metara, u kojima će biti smješteni prostor za prodaju putnih karata, sanitarni čvor i ugostiteljski objekt sa štekatom na kojem će putnici kratiti vrijeme čekajući polazak hidroaviona prema željenom otoku.
Iz ECA-e naglašavaju da će prvi letovi planirani za 1. kolovoza ovisiti o dozvoli Agencije za civilno zrakoplovstvo, koja će biti pozvana na uviđaj po završetku radova.
Radovi na zrakoplovnom pristaništu u Ublima na Lastovu već su pri kraju, a "kućice" su postavljene i spremne za prihvat putnika.
Kako doznajemo, priprema pristaništa u Veloj Luci počet će idući tjedan, a sredinom kolovoza radovi bi trebali biti privedeni svom kraju. 

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/