• hr
  • en
  • de
  • it

Drama na moru kraj Kalamote: pet kajakaša valovi bacili na stijene

Jučer poslijepodne na moru s vanjske strane Kalamote odvijala se prava drama. Petero kajakaša iznenadilo je dizanje mora te su u nemogućnosti da dođu do kopna, iscrpljeni u 13:52 h pozvali pomoć. Nacionalne središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru obavijestila je Lučku kapetaniju Dubrovnik koja je na mjesto događanja uputila tvrtku Emergensea koja obavlja ovu djelatnost duž hrvatske obale, kaže nam djelatnik Kapetanije Dragan Lovbrić, dodajući kako su valovi u međuvremenu postali još jači i veći te su kajakaše izbacili na stijene.
„Jedna ženska osoba bila je u vrlo lošem stanju, a djelatnik Emergensea Tomi Margaretić skočio je u more i doplivao do nje te je izvukao. Akciji se uskoro priključio i brod Danče, no jedino kako smo ih mogli spasiti je bilo plivajući. Tomi je pet puta plivao do stijena i natrag na brod svaki put s po jednim od unesrećenih. To se inače ne radi, ali danas nije bilo drugog rješenja, objasnio nam je Dragan Lovrić.
Oko 17:30 h unesrećeni su stigli u Gruž gdje ih je dočekala hitna medicinska pomoć. Svi su u relativno dobrom stanju, a riječ je o dva mlada para, jednom iz Francuske i drugom iz Njemačke te vodiču iz Hrvatske.

Izvor: www.dubrovniknet.hr